Tarım Kredi marketlerde indirim hareketliliği: Hangi eser kaç lira oldu?

RAM

New member
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla enflasyonla uğraş kapsamında 30’dan fazla temel tüketim eserinde kapsamlı bir indirim uygulaması başlattı.

Tarım Kredi marketlerde hangi eserlerde indirime gidildi?

Söz konusu marketlerde, makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ayçiçeği yağı, zeytinyağı, tavuk eserleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi, meyve ve zerzevat ile et mamüllerinde indirime gidildi.

Tarım Kredi’de indirime giren birtakım mamüllerin fiyatları

Ayçiçek yağında ise 5 litre yağ 162 lirayken, 146 lira 90 kuruşa düştü.

Bir kilo çay ise 66 lira 90 kuruştan 59 lira 90 kuruşa düştü.

Paklık mamüllerinde de indirim yapıldı. 5 kilo toz deterjan 78 lira 90 kuruştan 64 lira 90 kuruşa düştü.

Daha evvel 5 kilosu 64 lira 50 kuruş olan un, bugün prestijiyle 50 lira oldu.

Salça 18 lira 50 kuruştan 17,90 liraya düştü.

Makarna ise 4 lira 50 kuruştan satılıyor.

32 TL’den satışa sunulan 2 kilogramlık toz şekere ağır ilgi gösterdi.

Satışların başlamasıyla Bağcılar’da bulunan markette sabahın erken saatlerinde kalabalık oluştu. Vatandaşlar fiyatları uygun bulduğunu belirtti.

“Devlet kar marjlarının düşürülmesi için davette bulundu”

Tüketici Konfederasyonu Lideri Aydın Ağaoğlu, “Yapılan indirimler daha sonrası daha mağaza açılmadan önünde kuyruklar oluşmaya başladı. Vatandaşlarımıza davette bulunmak istiyorum. Lütfen muhtaçlığınızdan fazlasını almayın. Bugün prestijiyle ayçiçek yağı 160 liradan 148 liraya düştü” dedi.

Ağaoğlu, “Cumhurbaşkanımız, Hazine ve Maliye Bakanımız, Ticaret Bakanımız davetlerde bulunmuştu. Kar marjlarının düşürülmesi için davette bulunuldu. Ne yazık ki davet bulmayınca devlet kendi marketinde bunu uygulamaya başladı. Temel besin mamüllerinin neredeyse tamamında indirime gidildi. 5 Litrelik Ayçiçek yağı 165 liradan 149 liraya düştü. Dana kuşbaşı 125 lira dana kıyma 145 liraya düşmüş durumda. Mevcut durumda bu fiyatlardan aşağısını bulmak mümkün değil. Bizim dileğimiz özel kesimde üretici, aracı, toptancı, zincir marketler özetlemek gerekirsesı herkes temel muhtaçlık mamüllerinde fiyatları düşmesidir” diye konuştu.

Sabah 07.00’de marketin açılmasını bekleyen Nurten Gümüş, “Fiyatlar çok uygun. Çay aldım, çocuklara kahvaltılık aldım. Beklentim üzere değil fakat hoş. Devamı olması lazım, tek seferlik olmaması lazım. Öteki markalara da yer verilmeli” diye konuştu.

Bilal Kaya ise, “Yağ aldım, patates ve soğan aldım. Piyasaya göre fiyatlar daha uygun. Toplam 170 lira ödedim” dedi.

Ramazan Karadağ ise “Ucuzluk var. Yüzde 30 ile 40 üzere indirimler var. Bizim bütçemize nazaran fazlaca hoş. Dışarı bakılırsa kat kat üstün. Öteki marketler devasa yükseklikte. Her gün öteki marketlere artırım geliyor. İnşallah daha da fazlaca düşer. Bizler için fiyatlar epey uygun” formunda konuştu.