Soylu: İstiklal Caddesi saldırısının faili yakalandı

RAM

New member
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi’nde altı kişinin ömrünü kaybettiği bombalı taarruzun failinin yakalandığını deklare etti.

Saldırıyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Soylu, “Biraz evvel olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün takımları tarafınca gözaltına alındı. Ondan evvel yaklaşık 21 kişi daha gözaltına alınmıştı” dedi. Bakan Soylu, “Eğer yakalanmamış olsalardı nereye gidecekleri konusundaki beyanlarını da verdiler. Nasıl bir operasyonla karşı karşıya kaldığımızı da bu en açık bir biçimde tabir etmektedir” diye ekledi.

Saldırıda üç aileden ikişer kayıp yaşandığını belirten Soylu, patlama niçiniyle 1984 İstanbul doğumlu İstek Özsoy ve 2007 Ereğli doğumlu kızı Yağmur Uçar, 1988 Palu doğumlu Yusuf Meydan, 2013 Seyhan doğumlu Ecrin Meydan, 1982 Gümüşhane doğumlu Adem Topkara ile 1995 Rize doğumlu eşi Kutsal Elif Topkara’nın hayatını yitirdiğini söylemiş oldu.

Saldırıda yaralanan 81 bireyden 50’sinin taburcu edildiğini açıklayan Soylu, “Bunların bir kısmı kulak çınlamasıyla tedbiren hastanede tuttuğumuz kardeşlerimizdi. Hekimlerimiz gidebilirler dedikten daha sonra hepsi konutlarına intikal ettiler. 5 yaralımız şu anda ağır bakımda. 2 yaralımızın durumu da ağır. bir daha öbürleri tedbiren hastanede tutuluyorlar. Onlara da Cenabı Allah’tan şifa diliyorum” dedi.

PYD’yi sorumlu tuttu

İçişleri Bakanı Soylu, birinci bulguların, bombalı atağın gerisinde PKK’nın Suriye kolu olarak bedellendirilen PYD olduğuna işaret ettiğini söylemiş oldu.

“İlk değerlendirmelerden itibaren tıpkı iz üstündeyiz. Hareketin buyruğunun Kobani’den geldiği konusunda bir kıymetlendirmemiz var. Hareketi yapanın Afrin’den geçtiği konusunda bir kıymetlendirmemiz var” diyen Soylu, “Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD terör örgütü. Ve tekrar söylüyorum. Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir vakitte onlara göstereceğiz” tabirlerini kullandı.

PYD konusundaki tavrı niçiniyle ABD’yi de eleştiren Soylu, “Özellikle bize dost üzere görünen, tüm teröristleri ya kendi ülkesinde saklayan yahut işgal ettiği alanlarda, karar sürdüğü alanlarda teröristlere hayatiyet veren, onlara kendi senatolarından resmi olarak para gönderen kelamda müttefiklerimizin herbiçimde samimiyetsizlikleri ortadadır” dedi.

İçişleri Bakanı, “Bugün Amerika tarafınca yapılan taziye iletisini da katilin olay yerine birinci gelenlerden birisi olduğu üzere değerlendirmenin temel olduğunu ben düşünüyorum ve bu iletinin da karşılığı hayli net bir biçimde ortaya çıkacaktır. Yakın bir vakitte da görülecektir Allah’ın izniyle” açıklamasında bulundu.

DW/CÖ,BK