İmamoğlu: Oyuna girme ihtimali olan bir oyuncuyum

RAM

New member
Yüksek Seçim Şurası (YSK) üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün mahpus cezasına çarptırılan ve sonucun İstinaf ve Yargıtay tarafınca onanması halinde siyasi yasaklı hale gelecek İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili “Oyuna girme ihtimali olan bir oyuncuyum” dedi.

HaberTürk müellifi Fatih Altaylı’ya konuşan İmamoğlu, kendisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tek başına rakip olarak görmediğini belirterek, “Ama Erdoğan’ın karşısındaki rakip grubun bir oyuncusuyum. Teknik yönetici beni oyuna sokar yahut sokmaz. Ona ben karar vermeyeceğim. Lakin oyuna girme ihtimali olan bir oyuncuyum” dedi.

Cumhurbaşkanlığına adaylığı konusunda konuşan İmamoğlu, “Kendimi aday görmek üzere bir hadsizlik ortasında değilim. Lakin kadronun alana çıkarabileceği bir oyuncusuyum. Bu net” formunda konuştu.

İmamoğlu, aldığı mahpus cezası ve siyasi yasaklama hususlarındaki soruları da yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “çıkıp fikrini açıkça paylaşmasması” gerektiğini söyleyen İmamoğlu, “‘Evet bu karar doğrudur’ da diyebilir, ‘Bu karar yanlıştır ve istinaftan dönmelidir’ de diyebilir. Lakin net olsun. Top çevirmesin. Zira ben mertçe bir çaba istiyorum. O da bu biçimde bir mertçe gayret istiyorsa bunu söylesin” dedi.

İmamoğlu hakkındaki mahkeme sonucunı ise şu sözlerle kıymetlendirdi: “Bu sonucu benim adaylığımı güçlendiren bir karar olarak değil, iktidarın dehşetinin ne kadar büyük olduğunu gösteren bir karar olarak görüyorum. Muhalefetin adayı kim olursa olsun iktidarı korkutuyor. Kaybetme korkusu yaşıyorlar. Ben, muhalefetin kazanacak adayı belirlemesini istiyorum. Kim olur ona önderler karar verecek ancak kazanacak biri olmalı. Bizim tarafın belirlediği adayın kazanmasını benden çok kimse isteyemez. Zira bugün iktidara karşın İstanbul’da yeterli işler yapıyoruz. Yarın iktidar biz olursak, ben de İstanbul’da tarih müellifim.”

DW/TY,BÖ