Üretimi bir ay sürüyor: ABD ve Avrupa ülkelerinden büyük talep görüyor

RAM

New member
Klâsik el sanatlarını küçük yaşlarda hobi edinen Şükrü Karakaş, vakit içinde öğrendiği demir çelik işlemeciliğini birleştirerek 9 yıl evvel Esentepe Mahallesi’ndeki konutunun altında bıçak atölyesi kurdu.

Karakaş, Şam çeliği kullanarak güçlü bıçaklar üretirken, zeytin ağacından yaptığı bıçak kabzalarına sedef kakma tekniğiyle klasik motifler işledi.

Milletlerarası fuarlara katılan Karakaş, özel tasarım bıçaklarını ABD, Almanya, Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Irak ve Azerbaycan üzere ülkelerden isteyenlere gönderiyor.

Yılda 100’ün üzerinde el üretimi bıçak yapan Karakaş, hobisini mesleği haline dönüştürmenin memnunluğunu yaşadığını söylemiş oldu.

Özel üretim bıçakların kabzalarına Osmanlı ve Selçuklu arması, ay-yıldız, Osmanlı lalesi üzere motifler işlediğini belirten Karakaş, bıçaklarına çoklukla koleksiyoncuların ilgi gösterdiğini lisana getirdi.

En son Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Avcılık, Binicilik ve Açık Hava Spor Fuarı’nda stant açtığını aktaran Karakaş, bu tıp fuarlar aracılığıyla kendisine yeni pazarlar bulduğunu vurguladı.

Bilhassa Türk el sanatları motifli bıçaklarının epeyce ilgi gördüğüne dikkati çeken Karakaş, şunları kaydetti:

“Biz de bu alanda epeyce hoş çalışmalar ortaya koyuyoruz. Çalışmalarımızın hepsi kendine has, ikincisi olmayan çalışmalar. Bir bıçağın üretimi en az bir haftamızı alıyor, kabzası, çeliği, kılıfı, hepsi özel materyal kullanıldığı için. Türk motifli bıçaklarımızın üretimi bir ayı buluyor. Zira tek tek elde işleniyor hepsi. Seri üretim yapma talihimiz yok el sanatlarında. Müşterilerimizin istekleri doğrultusunda en hoş çalışmayı yapıp gönderiyoruz. Yaptığım bıçakların şimdi yarısını yurt dışına satıyorum.”