Tutkunu olduğu klasik arabalardan koleksiyon oluşturdu

RAM

New member
İş yerinin garaja dönüştürdüğü hangarında arabalarını itinayla koruma eden Deveci’nin koleksiyonunu, periyodunda hudutlu sayıda üretilen özel seriler oluşturuyor.

Deveci, el imali Cadillac Eldorado Seville, Chevrolet Impala Sport Coupe, Chrysler Newport Custom, Oldsmobile Ninety-Eight Regency üzere seçkin modellerin yer aldığı koleksiyonunun kıymetine değer biçemiyor.

Tutkuyla bağlı olduğu arabalarının bakımı ve temizliğiyle yakından ilgilenen Deveci, vakit zaman da seçtiği araçlarından birine binerek kentin caddelerinde cins atıyor.

“Üretimlerindeki çabaya ve emeğe hayran oluyorum”

Deveci, en eskisi 1956 model olan arabaların hepsinin yepyeni, az kilometreli, onarım görmemiş, 8 silindirli, otomatik vites, klimalı ve hidrolik direksiyonlu olduğunu söylemiş oldu.

Arabaların hepsinin üretildiği birinci günkü üzere çalıştığını söz eden Deveci, tüm aksamlarının ve özelliklerinin de eksiksiz işler durumda olduğunu belirtti.

Deveci, duyduğu hayranlıkla kimi vakit bir arabasına bakarken dalıp gittiğinin fazlaca olduğunu anlatarak, “değişen teknolojinin kısıtlı olduğu devirlerde, bilgisayarlar, CNC tezgahlar yokken, ellerindeki eğelerle bu arabaları yapmışlar. Buna karşın inanılmaz estetik ayrıntılar görüyoruz. Bir araba ortalama 30 bin modülden oluyor. Üretimlerindeki uğraşa ve emeğe hayran oluyorum. Tabiattan, uzaydan, uçaktan, kuşlardan, balıklardan etkilenmişler. Çok enteresan konseptte otomobiller var. örneğin Cadillac Eldorado Seville köpek balığına, Chevrolet Impala Sport Coupe de kırlangıca misal.” tabirlerini kullandı.

Araçlar konforlu

Otomobillerine karşı fazlaca özel bir ilgisi ve sevgisinin olduğunu vurgulayan Deveci, “Bunlar benim çocuklarım üzere. Onlarla yaşıyorum. Bakıyorum, seviyorum, bakımını yapıyorum, çalıştırıp sesini dinliyorum. Kullanırken büyük bir haz duyuyorum. Hepsinin dizaynı, sanatsal pahası hayli başka. bu biçimdeların otomobillerinin kendine özel bir usulü ve kimliği var. Uzaktan birini gördüğünüzde hayli rahat, ‘Bu şu modelin şu serisi’ diyebilirsiniz” diye konuştu.

Deveci, klasik arabaların sonsuz ömür hesabıyla üretildiğine dikkati çekerek, şu biçimde konuştu:

“Klasik arabaların içi fazlaca geniş ve rahat. Konfora dönük. Tabi bu biçimde yakıt sorunu de epeyce yok. Bu otomobillere bindinizde bir konut ferahlığı hissediyorsunuz. Onun yumuşaklığını ve sıcaklığını hissediyorsunuz. Güya otomobille konuşuyorsunuz ve o da sizinle konuşuyor.”