Togg’un seri üretiminin yapılacağı Gemlik’te açılış heyecanı yaşanıyor

RAM

New member
Togg’un Elektrikli Araba Üretim Tesisi, 29 Ekim Cumartesi günü Cumhuriyet’in 99. yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirakiyle açılacak.

İlçeye bağlı Gençali Mahallesi’nde gerçekleştirilecek açılış öncesi tesise giden yollarda ve fabrika etrafında hazırlıklar sürüyor.

Bursa-Yalova kara yolundan tesise ulaşım sağlanan kavşaklara Karayolları Genel Müdürlüğü takımlarınca “Togg” yazılı istikamet tabelaları yerleştirildi. Ayrıyeten, kara yolundan 5 kilometre uzaklıktaki tesisin yolları ve kavşaklarında peyzaj çalışmaları tamamlandı.

Gemlikliler ise bölge istihdamına büyük katkı sağlayacak fabrikanın açılmasını heyecanla bekliyor.

İlçe sakinlerinden Adem Salar, projenin ülke için epey kıymetli olduğunu söylemiş oldu. Salar, “Daha evvel yabancılardan otomobil alıyorduk ancak Togg üretime geçtiği vakit milletimiz bunu almak isteyecek. Binlerce kişi burada çalışarak çoluğuna çocuğuna ekmek götürecek. Fabrikanın açılmasını dört gözle bekliyorum. Şu an üretimde olan Bayraktar üzere hava araçları da hayli kıymetli. Türk milleti olarak kalkıp da bunu inkar edemeyiz. Zira yapılan işler geleceğimiz için çocuklarımız, torunlarımız için yapılan başarılı işlerdir.” dedi.

Fikret Kürşat da fabrikanın, 50 yıldır yaşadığı Gemlik’e ve ülkeye güzel olmasını diledi.

Yerli araba üretimini “fazlaca değerli bir başarı” olarak nitelendiren Kürşat, “Devrim arabasından daha sonra bunun yapılması bambaşka bir olay. Ulusal ve yerli olması hayli değerli. İstihdam artacak, hayli hoş. Gemlikli olarak gurur duyuyoruz. İnşallah bizler de binebiliriz bu otomobile. Fiyatının makul düzeyde olması kıymetli.” diye konuştu.

“Mazot, akaryakıt inşallah son vaktini yaşıyordur”

Ahmet Bedel ise projede emeği geçenlere teşekkür ederek, yerli arabanın fazlaca daha evvelki senelerda üretilmesi gerektiğini lisana getirdi.

Projeyi başarılı bulduğunu vurgulayan Bedel, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı’mız cumartesi günü buranın açılışını yaptığında vatandaşın bu arabayı alması için hoş, müjdeli haber verir diye bekliyoruz. Türk beşerinin birçoklarının bunu merak ettiğine, sevindiğine, epeyce da gurur duyduğuna inanıyorum. Zira bu gerçek yerli bir proje. Hakikaten Türk otomobiline bineceğimizin gururunu, sevincini yaşıyoruz. Gemlik’e sahiden de hoş şeyler katacak zira iş alanı büyüyecek.”

Paha, Togg’un elektrikli olmasının değerine işaret ederek, “Mazot, akaryakıt inşallah son vaktini yaşıyordur. Artık dünya elektriğe dönmek üzere. İnşallah bizim arabamız de buna örnek olur. Elektrikli otomobiller büyük ilgi görür diye düşünüyorum.” tabirlerini kullandı.