Togg’un fiyatı ne olacak? Seri üretim ne vakit?

RAM

New member
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Lideri Rifat Hisarcıklıoğlu, toplumsal medya hesabından Yerli araba Togg ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak 29 Ekim’de Togg tesisinin açılacağını söylemiş oldu.

Hisarcıklıoğlu paylaşımında şu tabirleri kullandı:

“‘Geri sayımda son 1 hafta. Milletimize bir yemin ettik. Türkiye’nin arabasını yaparız dedik.

Beş babayiğit olarak bir arabadan çoksı için yola çıktık. 1200’ü aşkın çalışanımızla kocaman bir aile olduk.

29 Ekim’de bir fabrikadan fazlası olan Togg tesisimizi açıyoruz.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da geçtiğimiz günlerde Togg’un seri üretimine günler kala kıymetli açıklamalarda bulunmuştu.

“Avrupa’nın doğuştan elektrikli birinci SUV’u olma özelliği taşıyan Togg’un fiyatı ne olacak” sorusunu yanıtlayan Varank, dizel ve akaryakıtlı SUV araçların meblağlarına dikkat çekti.

Yerli araba Togg için geri sayım başladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirakiyle Gemlik’teki üretim tesisi açılacak ve birinci otomobil üretim bandından inecek.

C sınıfı SUV bir araçla kendi sınıfında piyasada rekabet edecek bir fiyattan satışa çıkacak.

ötürüsıyla Togg’un fiyatını merak edenler bu sınıftaki araçların fiyatlarına bakabilir.

Yani elektrikli bulunmasına karşın piyasadaki akaryakıt ve dizel SUV öteki araçların fiyatlarına bakabilir vatandaşlar.

Togg’daki arkadaşlarımız fiyat konusunda kendileri karar verecek. Mart ayında piyasaya sürülecek bir araç için şimdiden direkt fiyat açıklanması yanlışsız olmaz aslına bakarsanız.”