‘TOGG dönüşümün öncüsü olacak’

RAM

New member
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) 49. Olağan Genel Şurası Toplantı’na katıldı.

Programda Türkiye’nin yerli arabası ile ilgili açıklama yapan Bakan Varank TOGG için; geleceğin öncüsü olacak tabirlerini kullandı.

“YEŞİL DÖNÜŞÜMÜN ÖNCÜSÜ OLACAK”

Bakan Varank, “Milli Teknoloji Atağı vizyonumuz doğrultusunda başlatmış olduğumız Türkiye’nin arabası projesi bu siyasetlerin başında geliyor.
Doğuştan yüzde yüz elektrikli TOGG, trafiğe çıktığında ekonomimizdeki yeşil dönüşümün öncüsü olacak.Projede her şey planlandığı üzere ilerliyor. İnşallah bu yıl sonunda birinci araçları seri üretim bandından indiriyoruz” dedi.

“KOBİ GÜÇ VERİMLİLİĞİ DAYANAK PROGRAMINI BAŞLATIYORUZ”
Mobilite kesiminde yaşanan süratli dönüşümle birlikte elektrikli araç şarj altyapılarına olan gereksiniminde arttığına dikkat çeken Bakan Varank; ‘Bu hususla ilgili çalışmalarımızı da ağırlaştırdı. Yüksek süratli şarj istasyonlarının ülkemizde yaygınlaşmasını sağlamak üzere bir dayanak programı hazırladık’ diyen Bakan Varank; yakın vakitte davete çıkarak, 81 vilayetimizin tamamında, bin 500’den çok yüksek süratli şarj istasyonunun kurulmasına yönelik toplamda 300 milyon liralık HİBE takviyesi sağlanacağını deklare etti.

Bakan Varank; bu biçimdece bir yıl ortasında tüm Türkiye’yi şarj istasyonları ile donatmış olacağız. Bu vesileyle en başta bu salonda bulunan iş insanlarımız olmak üzere ilgi duyan tüm yatırımcıları bu takviyesi takip etmeye ve başvurmaya davet ediyorum.

Yeşil dönüşüm noktasında elektrikli araç ve şarj altyapıları üzere yeni teknolojiler olağan olarak epeyce değerli bir tesir oluşturacak. Lakin bu bahse KOBİ’lerimizin de ayak uydurması, bilhassa üretici KOBİ’lerimizin karbon emisyonlarını azaltıp güç verimliliklerini artırmaları gerekiyor. İşte bu noktada değerli bir öteki muştuyu de bu kürsüden sizlerle paylaşmak istiyorum. KOSGEB aracılığıyla KOBİ Güç Verimliliği Dayanak Programını başlatıyoruz” dedi.

TOGG ne vakit Satışa çıkacak

TOGG bu yılın son çeyreğinde seri üretim bandından inecek.

Dönüşümün öncüsü olacak