Sinop’ta gemi yangınınındaki kayıp kaptan için çalışmalar devam ediyor

RAM

New member
Sinop’un Bozburun mevkisinde dün saat 20.30 sıralarında, Romanya’nın Constanta Limanı’ndan 18 Aralık’ta demir alarak Trabzon Limanı’na giden, Panama bayraklı, ‘Beata Alfa’ isimli kuru yük gemisinde çabucak hemen belirlenemeyen niçinle yangın çıktı.

İhbar üzerine yangına deniz polisi ile Kıyı Güvenlik takımları, müdahale etti.

Yaralanan ve dumandan etkilenen 13’ü Mısır asıllı 16 kişilik mürettebat, balıkçı tekneleriyle limana taşındı, sıhhat gruplarının birinci müdahalesi daha sonrası hastanelere kaldırıldı.

Yangın, römorkörlerle sabah saatlerinde denetim altına alınıp söndürüldü.

KAPTAN, DENİZE ATLAMIŞ

Yangında yaklaşık 15 mil sürüklenip, Gerze açıklarına ulaşan gemide kaptan Mısırlı Hüsam Sabit’in, alevlerden kurtulmak için denize atladığı açıklandı.

Gece boyunca yapılan aramalarda izine rastlanılmayan kayıp kaptanın bulunması için çalışmalar sürdürülüyor.

MÜRETTEBATTAN 4’Ü AĞIR BAKIMDA

Sinop Valiliği’nden yapılan açıklamada, yaralananların Samsun ve Ankara’ya sevk edildiği belirtilerek, “Samsun Kıyı Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’na bağlı helikopter, Sinop 72’nci Kıyı Güvenlik Bot Komutanlığı ve Sinop Liman Başkanlığı koordinesinde balıkçı gemileriyle yangına anında müdahale edilmiştir. Yapılan müdahale kararında 16 gemi mürettebatı kurtarılarak ambulanslarla hastaneye sevkleri sağlanmıştır. Hastaneye sevk edilen 16 yaralıdan 4’ü ağır bakım ünitesinde, 6’sı serviste tedavi edilmekte olup, 3 yaralı Samsun, 3 yaralı ise Ankara’ya sevk edilmiştir” denildi.

Tedavileri süren yaralılardan Mısır asıllı Herraz Emad (39), yangın anında yaşanılanları anlattı. Emaad, güvertede her insanın panik ve dehşet içide olduğunu lisana getirdi.

“Benim üzere fazla yanmayan arkadaşlar toparlandık, başka yaralılara bakmaya başladık, birbirimizi toparladık” diyen Emaad, “Gemi üzerinde kalarak, kıyı güvenlikle irtibata geçtik. Kaptanı görmedim, balıkçı gemileri geldi. Onlara teşekkür ederiz” dedi.

“‘KURTARIN BİZİ’ DİYE SESLER GELDİ”

Mısır asıllı geminin yardımcı kaptanı Elberrawi Ossama (40), “Kaptan inip, bakmaya gitti. Ben inmedim. Kaptan indikten 1 dakika daha sonra patlama sesi geldi. ‘Kurtarın bizi’ diye sesler de gelmeye başladı” dedi.

Bir kişinin yandığını gördüğünü söyleyen Ossama, “Aşağıya indiğimde 1 kişi yanıyordu; her tarafı ateşti, kim olduğunu çıkaramadım. Üst çıkmasıyla denize atlaması bir anda oldu. Ortamızda birbirimize baktığımızda o kişinin kaptan olduğunu anladık” sözlerini kullandı.