Rize’ye Güney Kore’den damat

RAM

New member
Rize’de yaşayan bedensel engelli Semanur Kutanis, İngilizce öğrenmek için 5 yıl evvel internet üzerinden tanıştığı Güney Koreli aşçı Koo Dongwan ile evlenmeye karar verdi.

Ardeşen’e 7 bin 300 kilometre uzaklıktan gelen Dongwan, Müslüman olarak Muhammet Ali ismini alırken ikili nişanlanıp evliliğe birinci adımını attı.

Nişan merasiminde Koreli gencin kemençe eşliğinde horon oynayanlara eşlik etmeye çalışması dikkat çekti.

“5 YILIN SONUNDA NİŞANLANDIK”

İngilizce öğrenmek isterken, nişanlısıyla tanıştığını söyleyen Semanur Kutanis, lisan geliştirmek isterken bir sürü ülkeden arkadaşı olduğunu lisana getirdi.

Dongwan’ın ablasının da arkadaşı olduğunu tabir eden Kutanis, “Tanıştıktan 1 yıl daha sonra sevgili olduk. 5 yıl sonunda da nişanlandık. 5 yıl boyunca yılda 2 sefer buraya gelip gitti, pandemide gelemedi daha sonra bir daha gelmeye devam etti” dedi.

2 yıl ortasında düğün yapmayı planladıklarını tabir eden çift, Dongwan’ın Türkiye’de kalacağını söylemiş oldu.

“BABAMA YÜZ YÜZE SÖYLEMEYE ÇEKİNDİM, MEKTUP YAZDIM”

Kutanis, babasına durumdan mektup yazarak bahsetmiş olduğuni aktarırken Dongwan’ın İslamiyet’i merak ettiği için Müslüman olduğunu lisana getirdi.

Kendisinin farklı kültürleri sevdiğini belirten Kutanis, babasına söylemeye çekindiğini tabir etti ve mektup yazdım. Birinci evvel istemedi daha sonra halalarımı ve annemi devreye sokarak babamı da ikna ettik. ‘Evlendiğinizde burada yaşarsanız bu evliliğe razı oluruz, senin gitmeni istemiyoruz’ dediler, anlaştık” diye konuştu.

“AŞK İÇİN UZAKLIKLARI AŞTIM”

Muhammet Ali ismini alan Güney Koreli Koo Dongwan da “Ablam yardımıyla tanıştık. Engelli olduğunu öğrendiğimde ise sorun olmadı. O, bana hayatın nasıl sıkıntı olduğunu öğretti daha sonra aşk başladı aslına bakarsan” dedi.

Türkleri epeyce sevdiğini ve misafirperver olduklarını lisana getiren Dongwan, Karadeniz müziklerini sevdiğini ve horon oynamayı da öğrendiğini söylemiş oldu.

Dongwan, “Türk bakılırsaneklerine bakılırsa hazırlanmış nişan merasiminde epey eğlenceli anlar yaşadım. Aşk için araları aştım, aralar aşka mani değildir” dedi.