Konyaspor Beşiktaş maçı daha sonrası 2 yıldıza büyük övgü! “Alkışı hak ettiler”

RAM

New member
TURGAY DEMİR – İNANIN ÇOCUKLAR

Bu maçı size nasıl anlatsam bilemedim! Ligin en erken golünü kendi kalesine atan Beşiktaş, ligin en geç atılan golüyle Konya üzere şiddetli bir deplasmanda kazandı! Altın kıymetinde 3 puan geldi. Bu galibiyet o kadar kıymetli ki; “Beşiktaş koptu” demeye hazırlananlar son saniyede büyük hayal kırıklığı yaşadılar… Beşiktaş bitti demeden hiç bir şeyin bitmeyeceğini bir kere daha anladılar. Bu kadro bu kadar makûs oynarken kazanıyorsa yarın daha düzgün oynamaya başladığında neler yapar varın siz hesap edin.

İlk dakika dolmadan Kartal’ın kendi kendine gol atması, biroldukca futbolcunun ayarını bozdu… Redmond, Muleka, Roiser, Josef, Masuaku, hepsi yanılgı yapma yarışına girdiler. Önde Cenk Tosun, ortada Gedson Fernandes ve savunmada Sais-Mert ayakta kaldılar hepsi bu. N’Koudou, Tayfur girip Welinton ve Redmond çıkınca Beşiktaş üstündeki meyyit toprağını attı. Evvel Gedson’un şık pasını Tosun Paşa ağlara gönderip eşitliği sağladı, akabinde Tayfur Bingöl sahne aldı. Son anlarda, üçe bir kalınan durumda kayarak rakibinin atılımını geciktirip Konyaspor’un tekrar öne geçmesini önleyen, Tayfur son saniyedeki kusursuz asistiyle de Gedson’la birlikte geceyi kurtaran adam oldu. Beşiktaş şampiyon olacak ise bu maçla olacaktır… Artık tahtaya, birinci olarak Gedson ve Tayfur yazılır diye düşünüyorum. Performansları bir yana ikisi de fevkalade olumlular. Şenol hoca bu sinerjiyi fazlaca yakında tüm gruba yayacaktır. Sanırım dün hoca bu işe sahiden inandı. Sizler de inanın çocuklar; hoş günler goreceğiz Güneşli günler…

Not: Hilmi Şahin, eski bir dost, güzel bir meslektaştı. Dün Hakk’a yürümüş. Yeri cennet olsun.

ERMAN TOROĞLU – YÖNETİM EDİYOR!

İlk yarısı sakin bir maç… Konya’nın erken golü var, Beşiktaş hareketli değil, Konyaspor her zamanki defans oyununu güzel yapıyor. Fakat ikinci devre iki taraf için de hareketli geçti. Yani hoş bir 45 dakika oldu. Kestirmeden anlatmak lazımsa maçın hakkı birliktelikti. Futbolda ayağına gelen fırsatları kaçırmayacaksın. İki ekip da epey top kaybetti. Kazandılar bir daha kaybettiler. Tahminen de maçın heyecanı bundan oldu. Kalite var mıydı? Bence yok. Heyecan var mıydı? Muhteşem…Maçın hakemi Abdulkadir Bitigen epey yeterli bir hakem değil… Yönetim ediyor maçı, yönetmiyor. aslına bakarsanız yönetme kabiliyeti yok. Lakin dün tıpkı saatte bir Adana Demir-Ankaragücü maçı seyrettim, Ankaragücü’nün bir gol iptali var, inanılır üzere değil. Hakemin soyadı Şeker (Burak)… Babası eski hakem gözlemci (Adnan Şeker), bir kardeşi var o da Şeker (Yalçın) yani Şeker AŞ… Tahminen federasyondakiler görür.

TURGAY DEMİR – İNANIN ÇOCUKLAR

Bu maçı size nasıl anlatsam bilemedim! Ligin en erken golünü kendi kalesine atan Beşiktaş, ligin en geç atılan golüyle Konya üzere kuvvetli bir deplasmanda kazandı! Altın pahasında 3 puan geldi. Bu galibiyet o kadar değerli ki; “Beşiktaş koptu” demeye hazırlananlar son saniyede büyük hayal kırıklığı yaşadılar… Beşiktaş bitti demeden hiç bir şeyin bitmeyeceğini bir kere daha anladılar. Bu grup bu kadar makûs oynarken kazanıyorsa yarın daha âlâ oynamaya başladığında neler yapar varın siz hesap edin.

İlk dakika dolmadan Kartal’ın kendi kendine gol atması, biroldukca futbolcunun ayarını bozdu… Redmond, Muleka, Roiser, Josef, Masuaku, hepsi yanılgı yapma yarışına girdiler. Önde Cenk Tosun, ortada Gedson Fernandes ve savunmada Sais-Mert ayakta kaldılar hepsi bu. N’Koudou, Tayfur girip Welinton ve Redmond çıkınca Beşiktaş üstündeki meyyit toprağını attı. Evvel Gedson’un şık pasını Tosun Paşa ağlara gönderip eşitliği sağladı, akabinde Tayfur Bingöl sahne aldı. Son anlarda, üçe bir kalınan konumda kayarak rakibinin atağını geciktirip Konyaspor’un tekrar öne geçmesini önleyen, Tayfur son saniyedeki kusursuz asistiyle de Gedson’la birlikte geceyi kurtaran adam oldu. Beşiktaş şampiyon olacak ise bu maçla olacaktır… Artık tahtaya, en evvel Gedson ve Tayfur yazılır diye düşünüyorum. Performansları bir yana ikisi de dayanılmaz olumlular. Şenol hoca bu sinerjiyi epeyce yakında tüm ekibe yayacaktır. Sanırım dün hoca bu işe sahiden inandı. Sizler de inanın çocuklar; hoş günler goreceğiz Güneşli günler…

Not: Hilmi Şahin, eski bir dost, düzgün bir meslektaştı. Dün Hakk’a yürümüş. Yeri cennet olsun.

ERMAN TOROĞLU – YÖNETİM EDİYOR!

İlk yarısı dingin bir maç… Konya’nın erken golü var, Beşiktaş hareketli değil, Konyaspor her zamanki defans oyununu uygun yapıyor. Fakat ikinci devre iki taraf için de hareketli geçti. Yani hoş bir 45 dakika oldu. Kestirmeden anlatmak lazımsa maçın hakkı birliktelikti. Futbolda ayağına gelen fırsatları kaçırmayacaksın. İki kadro da epeyce top kaybetti. Kazandılar bir daha kaybettiler. Tahminen de maçın heyecanı bundan oldu. Kalite var mıydı? Bence yok. Heyecan var mıydı? Muhteşem…Maçın hakemi Abdulkadir Bitigen epeyce yeterli bir hakem değil… Yönetim ediyor maçı, yönetmiyor. esasen yönetme kabiliyeti yok. Fakat dün tıpkı saatte bir Adana Demir-Ankaragücü maçı seyrettim, Ankaragücü’nün bir gol iptali var, inanılır üzere değil. Hakemin soyadı Şeker (Burak)… Babası eski hakem gözlemci (Adnan Şeker), bir kardeşi var o da Şeker (Yalçın) yani Şeker AŞ… Tahminen federasyondakiler görür.

SİNAN VARDAR – GÜZELLL…

Türkiye Muhteşem Ligi’nin kalitesinin üzerinde bir maç izledik. Top bir o kalede, bir bu kaledeydi. Futbol değil güya tenis maçı izler üzereydik. Maçın çabucak başında Mert Günok’un yediği gol meşakkat vericiydi. Lakin üzülme Mert kardeşim, futbolun ortasında olur bu biçimde şeyler… Natürel bu gol daha sonrası planların alt üst olması da, hayatın bir gerçeğiydi. Beşiktaş daha epey pas yapar gözükmesine karşın vakit zaman da kalesinde değerli konumlar verdi. Hele hele 60’da Konyasporlu Bytyqi’nin frikiğinin direkten dönmesi maçın kırılma anıydı. Gedson Fernandes’in kreatif yaklaşımıyla Cenk Tosun’a verdiği kusursuz asisti tekraren izlemek gerek. Gedson dünkü maçta sahanın yıldızıydı. Gollerine devam eden Cenk Tosun, kadronun değerli bir modülü olduğunu bir defa daha gösterdi. 90 dakikada insan üstü bir çabayla uğraş eden Josef’in maçın son anlarında attığı gole de şapkamızı çıkaralım. Masuaku ve Muleka da dün alkışı hak eden performans gösterdiler.

Beşiktaş dün grup olarak, birebir vakitte ligin en güç deplasmanlarından birinde kadro karakterini ortaya koydu. Varsın Weghorst gitsin, kim giderse gitsin… Şayet kadro olarak bu biçimde savaşırsanız muvaffakiyet da gelir, memnun son da… Şampiyonluk yarışında daha epeyce sular akacak. Beşiktaş Şenol Güneş’le kabuk değiştirdi. Artık rakipleri düşünsün! Hakem Abdulkadir Bitigen, Beşiktaş’ın son dakikalarda bir penaltısını VAR paydaşlığıyla görmemezlikten gelmesini de göz gerisi etmeyelim. Lakin kızamıyorum zira materyal bu! Maçı güzelleştiren öbür bir etken de İlhan Palut takımının göze güzel gelen futboluydu. Konyaspor’u da dünkü futbol zevkine renk kattığı için tebrik ederim.

SİNAN VARDAR – GÜZELLL…

Türkiye Harika Ligi’nin kalitesinin üzerinde bir maç izledik. Top bir o kalede, bir bu kaledeydi. Futbol değil güya tenis maçı izler üzereydik. Maçın çabucak başında Mert Günok’un yediği gol badire vericiydi. Lakin üzülme Mert kardeşim, futbolun ortasında olur bu biçimde şeyler… Alışılmış bu gol daha sonrası planların alt üst olması da, hayatın bir gerçeğiydi. Beşiktaş daha fazlaca pas yapar gözükmesine karşın vakit zaman da kalesinde değerli durumlar verdi. Hele hele 60’da Konyasporlu Bytyqi’nin frikiğinin direkten dönmesi maçın kırılma anıydı. Gedson Fernandes’in kreatif yaklaşımıyla Cenk Tosun’a verdiği kusursuz asisti tekraren izlemek gerek. Gedson dünkü maçta sahanın yıldızıydı. Gollerine devam eden Cenk Tosun, kadronun değerli bir kesimi olduğunu bir sefer daha gösterdi. 90 dakikada insan üstü bir uğraşla mücadele eden Josef’in maçın son anlarında attığı gole de şapkamızı çıkaralım. Masuaku ve Muleka da dün alkışı hak eden performans gösterdiler.

Beşiktaş dün kadro olarak, birebir vakitte ligin en güç deplasmanlarından birinde grup karakterini ortaya koydu. Varsın Weghorst gitsin, kim giderse gitsin… Şayet grup olarak bu biçimde savaşırsanız muvaffakiyet da gelir, memnun son da… Şampiyonluk yarışında daha fazlaca sular akacak. Beşiktaş Şenol Güneş’le kabuk değiştirdi. Artık rakipleri düşünsün! Hakem Abdulkadir Bitigen, Beşiktaş’ın son dakikalarda bir penaltısını VAR paydaşlığıyla görmemezlikten gelmesini de göz arkası etmeyelim. Fakat kızamıyorum zira gereç bu! Maçı güzelleştiren öteki bir etken de İlhan Palut takımının göze güzel gelen futboluydu. Konyaspor’u da dünkü futbol zevkine renk kattığı için tebrik ederim.