Kavala: Ellerinde ip olsa beni asacaklardı

RAM

New member
CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel, Seyahat Parkı Davasıkararında haklarında mahkumiyet sonucu verilen Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Hakan Altınay’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret ettikten daha sonra açıklamalarda bulundu.

Cezaevinde, hakkında ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası verilen Osman Kavala ile yaptığı toplantıdan bahseden Özel, Kavala’nın “normal olarak bekliyordum. Beni bu kadar içeride tuttuktan daha sonra beraat ettireceklerini beklemiyordum, fakat bu kadarını da beklemiyordum… Bir vakit birbirlerine ip atanlar ellerinde ip olsa beni asacaklardı” söylemiş olduğini aktardı. Özel’in aktardığına göre Kavala, “Çünkü verilen ağırlaştırılmış müebbet cezası idam kararında, idam cezasının yerine gelmişti. Bu kanıtların hepsi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) yargıçları tarafınca ve tarafsızlıklarına hiç kuşku olmayan yargıçlar tarafınca incelendi, çürütüldü ve bu kanıtlarla verilen tutukluluğa devam sonucunın hak ihlali olduğuna karar vermişti AİHM. Bırakın tutukluluğa devamı, bu kanıtlarla bana ağırlaştırılmış müebbet verdiler” reaksiyonunda bulundu.

CHP Küme Başkanvekili Özgür ÖzelFotoğraf: DHA

Kavala: Türkiye’ye büyük prestij kaybettirecek

Türkiye’nin AİHM yargı sürecinde, kendisinin darbe suçlamasından beraat ettiği, tutukluluğunun casusluk cürmüyle ilgili olduğu tezini savunduğunu hatırlatan Kavala, “Casuslukla ilgili bir delil yok, iki yıldır tutukluluk boşuna ve verilen karar Türkiye’nin AİHM nezdindeki savunmasını boşa düşüren bir karardır ve Türkiye’yi derde sokacak, kendi tezini boşa düşürecek bir karardır. Birileri vakit kazanıp Osman Kavala’yı içeride tutalım diye tutuklamaya münasebet uydururken bu kararla bir arada vakit kazandılar, beni iki yıl içeride tuttular lakin Türkiye’ye büyük prestij kaybettirmiş olacaklar. Kasvet buradadır” dedi.

Sezer’den “Gözyaşlarımı katledilen hukuk sistemi için akıtıyorum” bildirisi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in kendisini aradığını söyleyen Özel, Ahmet Necdet Sezer’in, “Tutulan; evlatlarından, çocuklarından ayrılan, beraat ettikleri bir davadan, kanıtı durumu değişmeden sonucu etkileyecek bir daha yargılama üzere bir durum ortaya çıkmadan, tekrar tekrar yargılanıp cezalandırılmalarından keder duyuyorum. Aileleri için üzülüyorum. Onlar için gözyaşı dökebilirim lakin gözyaşlarımı katledilen hukuk sistemi için akıtıyorum” kelamlarıyla kararlardan rahatsızlığını lisana getirdiğini aktardı.

“Gezi’yi anlamayan birini Cumhurbaşkanı seçmeyecekler”

Özel, Silivri Cezaevi önünde yaptığı açıklamada, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün mahkeme sonucuna verdiği yansıyı de hatırlatarak Sezer ve Gül’ün takviyesinin cezaevindekiler açısından büyük ehemmiyet taşıdığını belirtti. Özel, “İçeride vardığımız bir mutabakatı, bütün Türkiye’ye söyleyelim… Gezi’yi, Z jenerasyonunu anlamayan, etraf hassaslığı olmayan, tabiat katliamlarına direnmeyen, kent cürümlerine itiraz etmeyen birini bu ülkenin insanları 13’üncü Cumhurbaşkanı seçmeyecekler. Yaşayan üç Cumhurbaşkanı’ndan birisi ve gelecekte bakılırsav bekleyeni Gezi’nin ardında. Gerisini siz düşünün Recep Tayyip Erdoğan” telaffuzunda bulundu.

ANKA / DW,ET