Kadıköy’de istinat duvarı çöktü

RAM

New member
Kadıköy’de 6 katlı binanın yan tarafındaki inşaatın istinat duvarı çöktü. Çatlaklar oluşan binanın girişinde de çökme meydana geldi. Bina sakinleri itfaiye grupları tarafınca tahliye edildi.

Olay, saat 18.30 sıralarında Kadıköy Kozyatağı Mahallesi Şemsettin Günaltay Caddesi üstündeki 6 katlı binada meydana geldi. Binanın yan tarafında bulunan inşaatın istinat duvarı çöktü.

Çatlaklar oluşan binanın girişinde de çökme meydana geldi. Gürültüyü duyan mahalle sakinleri durumu itfaiye takımlarına bildirdi.

Binada oturanlar, olay yerine gelen itfaiye grupları tarafınca tahliye edildi. Caddede bekleyen kimi bina sakinleri yaşadıklarının şokunu atlatamadı. Polis takımları etrafta güvenlik tedbiri aldı.

Yaşanan olayın akabinde bir bina sakini ile müteahhit içinde tartışma çıktı. Polis grupları tarafları ayırarak tartışmayı sonlandırdı. Boşaltılan binada, belediye grupları tarafınca gerekli incelemelerin yapılacağı öğrenildi.

Müteahhit ile tartışma yaşayan bina sakini, “Benim apartmanımda kalorifer açıldı, parkeler açıldı. ‘Ağabey, hiç bir şey yok ben ölçümü yatırdım.’ diyor. Bizim yöneticimize gidiyorum. ‘Ben belediyeden şey aldım.’ diyor. Bana WhatsApp’tan bir şeyler gösteriyor. Benim de esasen yakın gözlüğüm yok tamam diyorum. Her gün diyorum ki, ‘Osman ağabey kayıyor bina. Bina gidiyor.’ Benim kapıcım bir dakika evvel oradan geçmiş. Adam bir dakika evvel geçse ölüp gidecek. Bunun vebalini kim verecek. Torunum bende, kızım panik atak. Orada yıkıldı kaldı. Bu kadar sıradan mi. Para her şey mi. Belediye, ona ruhsat veren de o denli. Belediyeden bize bir bilgi veren olmadı” dedi.

“BİR DAKİKAYLA KURTULDUM”

Yaşadıklarını anlatan bina nazaranvlisi ise, “sıradan bir korktuk. Tam ben geçtim. Geçtikten daha sonra yıkım oldu. Bir dakikada kurtarmış olduk kendimizi. Bir anda yıldırım düştü üzere geldi bana. Çok ses yaptı. sıradan bir gürültü oldu, korktuk. Kaçtım ben binadan bir şey düştü diye. Ancak daha sonra döndüm baktım ki çökmüş orası. 3 kat 10 metre aşağı indiler. Taşları kırdılar, yağmur da yağdı bugün. Oranın gevşemesini sağladı. O sayede yıkıldı orası işte. Ben sabah kepçeci ile konuştum. ‘Burayı epeyce kırıyorsunuz. Yağmur yağıyor. Toprak kayar’ dedim. ‘Bir şey olmaz.’ dediler. Oldu işte olacak” diye konuştu.