İstanbul’un en büyük kütüphanesi açılışa hazır (Rahmi Kışlası nerede?)

RAM

New member
İstanbul’un en büyük kütüphanesi açılışına gün sayıyor.

Rami Kütüphanesi, kişisel ve küme okuma salonları, aktiflik alanları, atölye yerleri, engelli bireylere uygun hazırlanan engelli merkezi ile söyleşi, seminer ve sergileme üzere farklı kullanım imkanlarına sahip büyük bir yerleşke olarak tasarlandı.

Çocuklardan gençlere, üniversite öğrencilerinden akademisyenlere kadar herkese hitap edecek yerleşkede 7 gün 24 saat açık kütüphane, günün her saati okuyucu ve araştırmacılara hizmet verecek.

Eyüpsultan’da oturan Saliha Yıldız, “İnşallah fazlaca hoş kıymetlendirilir zira etrafımda hayli fazla kitap okuyan yok lakin kütüphane külçeşidinin, gençlerle fazlaca yaygınlaşmasını isterim. Evlatlarımız var. İlimle, irfanla olurlar. Kütüphanelerde takılırlar, öğrenirler bir şeyler diye düşünüyorum” diye konuştu.

Öğrenci Muhammet Talha Solgun, “Okulum çabucak kütüphanenin karşısında. faydalı olacağını düşünüyorum, eğleneceğimizi de düşünüyorum. Bütün arkadaşlarımla birlikte geleceğim” dedi.

RAMİ KIŞLASI KISA TARİHÇESİ

Rami Çiftliği Kışlası Sadrazam Rami Mehmet Paşa tarafınca Sultan III. Mustafa vaktinde 1757-703 yılları içinde yaptırıldı.

“Asakir-i Mansure-i Muhammediyye” (Peygamberin Allahın yardımını görmüş askerleri) için Sultan II. Mahmut vaktinde tamirat goren kargir bir yapı olan Rami Kışlası 1960’lara kadar etkin olarak kullanıldı.

1980 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredilen yapıdan otopark, futbol ve spor alanı ve besin deposu olarak yararlanıldı.