Ingiltere Ielts Kaç Istiyor ?

Kerem

New member
Ingiltere IELTS Skoru: Gerekli Puanlar ve Önem

İngiltere'de eğitim almayı veya çalışmayı düşünen pek çok uluslararası öğrenci ve profesyonel için IELTS, kapıların açılmasında temel bir gerekliliktir. Ancak, İngiltere'de IELTS için gereken puanlar konusunda birçok farklılık ve detay bulunmaktadır. Bu yazıda, İngiltere'de IELTS gereksinimlerini ve bu gereksinimleri karşılamak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini inceleyeceğiz.

1. IELTS Nedir ve Neden Önemlidir?

IELTS, Uluslararası İngilizce Dil Testi olarak bilinir. İngilizce dil becerilerini ölçmek için tasarlanmıştır ve dünya genelinde eğitim ve göç için kabul gören bir sınavdır. İngiltere'de eğitim almak veya çalışmak isteyen uluslararası öğrenciler ve profesyoneller için IELTS sıklıkla gereklidir. Bu sınav, İngilizce dil becerilerinin okuma, yazma, dinleme ve konuşma yönlerini değerlendirir.

2. İngiltere'de IELTS İstenen Puanlar

İngiltere'de IELTS için istenen puanlar, başvurduğunuz program veya pozisyonun gereksinimlerine bağlı olarak değişebilir. Örneğin, bir üniversite lisans programına başvuruyorsanız genellikle 6.0 veya 6.5 bandında bir IELTS skoru beklenirken, yüksek lisans programları için bu puan genellikle daha yüksek olabilir, yaklaşık 6.5 ila 7.5 arasında değişebilir. Ancak, bu sadece bir genellemedir ve her kurumun ve programın kendi belirlediği gereksinimler vardır.

3. İş Başvurularında IELTS Gereksinimleri

İngiltere'de iş başvurularında IELTS gereksinimleri genellikle işverenin ve pozisyonun gereksinimlerine bağlı olarak değişir. Bazı işlerde IELTS skoru bir zorunluluk olmayabilir, ancak işverenler İngilizce dil becerilerinizi değerlendirmek için başvurunuz sırasında veya iş görüşmesi aşamasında bir IELTS skoru isteyebilirler. Özellikle uluslararası şirketler veya İngilizce dilinin önemli olduğu pozisyonlarda bu daha yaygın olabilir.

4. İngiltere'de Dil Kursları ve IELTS

İngiltere'de dil kurslarına katılmayı düşünenler için, bir IELTS skoru genellikle kabul koşullarından biridir. Dil okulları ve kurs sağlayıcıları, öğrencilerin İngilizce seviyelerini değerlendirmek ve uygun bir program önermek için genellikle bir IELTS skoru isterler. Bu nedenle, İngiltere'de dil eğitimi almayı düşünenlerin IELTS sınavına hazırlanmaları önemlidir.

5. IELTS Hazırlığı ve Kaynaklar

IELTS sınavına hazırlanmak için birçok kaynak ve materyal mevcuttur. İnternet üzerindeki çeşitli web siteleri, kitaplar, egzersiz testleri ve kurslar, adayların kendilerini IELTS sınavına hazırlamalarına yardımcı olabilir. Ayrıca, birçok dil okulu ve kurs sağlayıcısı da özel IELTS hazırlık kursları sunmaktadır.

6. Sonuç

İngiltere'de eğitim almak veya çalışmak isteyenler için IELTS, önemli bir adımdır ve gereken puanlar, başvurulan program veya pozisyona bağlı olarak değişebilir. İngiltere'de IELTS hazırlığı yaparken, başvurulan kurum veya işverenin belirlediği gereksinimleri dikkate almak önemlidir. Ayrıca, IELTS sınavına hazırlanırken çeşitli kaynaklardan faydalanarak kendinizi en iyi şekilde hazırlamanız önerilir.

Sena

New member

İngiltere'de eğitim almayı veya çalışmayı düşünen pek çok uluslararası öğrenci ve profesyonel için IELTS
Selam üstatlar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• IELTS 6.0 puanı, Avrupa dil portfolyosuna göre B2 seviyesinin başına denk gelmektedir
  • Ancak, TOEFL sınavı da İngiltere'deki bazı üniversiteler tarafından kabul edilmektedir
Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Ethereum

Global Mod
Global Mod

İngiltere'de eğitim almayı veya çalışmayı düşünen pek çok uluslararası öğrenci ve profesyonel için IELTS
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Kerem

• IELTS Academic ve IELTS UKVI sınavları içerik ve zorluk düzeyi açısından aynıdır; her iki sınav da okuma, yazma, dinleme ve konuşma bölümlerinden oluşur
  • Aşağıdaki faktörler de hazırlık süresini etkileyebilir: - Hedeflenen puan: Daha yüksek bir puan için daha fazla zaman gerekebilir . - Kullanılan kaynaklar: Etkili kaynaklar ve özel dersler süreci hızlandırabilir . - Düzenli çalışma: Her gün belirli bir süre çalışmak, daha verimli bir hazırlık sağlar
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Sena' Alıntı:
Selam üstatlar Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir IELTS 6.0 puanı, Avrupa dil portfolyosuna
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Sena

semaver

Global Mod
Global Mod

Merhaba araştırmacılar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• IELTS 6.5 seviyesine ulaşmak için hazırlık süresi, kişinin mevcut İngilizce seviyesine ve çalışma disiplinine bağlı olarak 3 ila 6 ay arasında değişebilir
  • Çünkü çoğu İngiliz üniversitesi, İngilizce yeterliliklerini belgelemek için IELTS sınavını doğrudan kabul etmektedir
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Sena' Alıntı:
Selam üstatlar Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir IELTS 6.0 puanı, Avrupa dil portfolyosuna
Bu örnek biraz uç bir örnek @Sena, o yüzden genelleme zor

Huzurlu

New member

Merhaba bilgili dostlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sınavın zorluk seviyesi, kişiden kişiye değişebilir ve başarıya etki eden faktörler arasında dil becerileri, hazırlık sürecine ayrılan zaman ve kullanılan kaynaklar yer alır
  • Sitede sunulan bazı kaynaklar: - Sınav bilgileri: IELTS hakkında genel bilgiler, bilgisayar ortamında yapılan sınav, sınav sonuçları, dinleme, okuma, yazma ve konuşma bölümleri. - Pratik testler ve örnek sorular: Dinleme, okuma, yazma ve konuşma bölümleri için çeşitli pratik testler ve örnek sorular. - Hazırlık videoları: Sınavın her bölümü için ipuçları ve stratejiler içeren videolar
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

semaver' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir IELTS 6.5 seviyesine ulaşmak için hazırlık süresi
Bu kadar detaylı anlatman güzel @semaver, okuması kolaydı

Baris

New member

Merhaba canlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İngiltere için genellikle IELTS tercih edilir
  • 7.0 veya 7.5 IELTS puanı, Cambridge Üniversitesi'ne kabul için genellikle yeterli kabul edilir . Dolayısıyla, 18. band puanı bu gereksinimleri karşılamayabilir
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Ethereum' Alıntı:
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Kerem IELTS Academic ve IELTS UKVI sınavları içerik ve zorluk düzeyi açısından aynıdır; her iki sınav da okuma, yazma, dinleme ve konuşma
Yine de şunu söyleyeyim @Ethereum, konu ciddiye alınmalı