Gözler 2022-2023 KYK burs ve kredi müracaat tarihlerinde… KYK burs müracaatları başladı mı?

RAM

New member
Üniversitelerin eğitim-öğretim devrine başlaması akabinde KYK burs ve kredi müracaat tarihleri de gündeme geldi. KYK burs ve kredi müracaatları her yıl belirlenen tarih aralıkları içinde alınıyor. Geçtiğimiz yıl 5 Kasım’da başlayan KYK burs müracaatları 8 Kasım’da sona ermişti. KYK burs ve kredi müracaat sürecine dair bilgilerin bu ay içerisinde duyurulması bekleniyor.

Burs/kredi müracaatları hangi tarihte başlamaktadır, müracaat süreci ve kıymetlendirme nasıl yapılmaktadır?

Burs/kredi müracaatları her yıl yazılı ve görsel basın yoluyla kamuoyuna duyurulan tarihler içinde e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek kesinlikle e-devlet şifresi almaları yahut öteki e-devlet giriş formlarından birine (internet bankacılığı, e-imza, taşınabilir imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Müracaat sırasında öğrenciden ekonomik, toplumsal ve eğitim durumuna ait bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan bilgiler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan kıymetlendirme kararında bütçe durumuna bakılırsa belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun öbür tüm öğrencilere ise tahsil kredisi verilmektedir.

KYK BURS FİYATI NE KADAR?

KYK burs ve tahsil kredisi alan önlisans ve lisans öğrencilerine 850 lira, Yüksek lisans öğrencilerine 1.700 lira ve doktora öğrencilerine ise aktüel olarak 2.550 lira ödeme yapılıyor. Bu yıl için belirlenen meblağ ise çabucak hemen açıklanmadı.

KYK BURS ÖDEMELERİ NASIL YAPILIYOR?

KYK burs ve kredisi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son sayısına bakılırsa ayın 6. ve 10.günleri içinde hesaplanarak yatırılıyor.