Gölcük’teki doğalgaz patlamasının hasarı gün ağarınca ortaya çıktı

RAM

New member
Kocaeli Gölcük’te üç katlı bir apartmanda patlama meydana geldi. Doğalgaz kaynaklı olduğu düşünülen patlamada ikisi ağır beş kişi yaralandı.

Olay yerine epey sayıda itfaiye, AFAD, sıhhat ve polis grupları sevk edilmiş, 2’si ağır 5 kişi yaralanmıştı.

Yaralılardan 3’ünün hastanedeki tedavilerinin akabinde taburcu edildiği, Mikdat Ç. ile annesi Hanım A.’nın durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

KÜLE DÖNDÜ

Patlamanın meydana geldiği konuttaki hasarın boyutu ise gün ağarınca ortaya çıktı.

Ev ve eşyaların küle döndüğü, patlamanın şiddetiyle binanın birtakım kısımların çöktüğü, beton kesimlerinin aşağıya düştüğü, etraftaki birtakım bina ve araçların da camlarının kırıldığı görüldü.

”EV OTURULMAYACAK biçimde”

Olay esnasında konutta olduğunu söyleyen Turan Turgut, birden gürültü olup camların kırıldığını lisana getirdi.

Turgut, ”Çok şiddetliydi. Ses Derince’den bile duyulmuş. Konut oturulmayacak biçimde. Bizim meskende de hasar var. Camlar kırıldı.” dedi.

Ersin Karadağ ise “Akşam saatlerinde çocuklarla çay içerken bir anda şiddetli patlama oldu. Sarsıntı mi oldu diye korktuk. Terasa koştum. Binanın ön cephesinden eşyaların yola düştüğünü gördüm. Komşulara yardımcı olmak içi aşağıya indim. Anne ve çocuğu vardı, onları çıkarttık. Anne ve oğlun durumu ağırdı.” diye konuştu.