Geçersiz hekimin palavraları bitmiyor: Yurt arkadaşı da konuştu

RAM

New member
Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki ‘sahte doktor’ olayında soruşturma sürüyor.

4 ay boyunca herkesi ‘doktorum’ palavrasıyla kandıran Ayşe Özkiraz’ın yaşı, dokümanları özetlemek gerekirse her şeyi uydurma çıktı.

İnandırıcı olmak için şimdi her yolu deneyen düzmece hekimin bu kere de yurt arkadaşı konuştu.

”TEK PALAVRA DOKTORLUK DEĞİL”

Burcu Saz ATV’ye yaptığı açıklamalarda, ”Tek palavrası doktorluk değil” dedi.

bir süre yakın arkadaş olduklarını belirten Saz, ”Kendisi ile birebir yurtta kalıyordum. Kendisini bize birinci sınıf tıp öğrencisi olarak tanıttı. Sürekli Çapa’ya gidiyordu. Bizi de yanında gdolayıyordu.” dedi.

Saz; halasının ve amcasının da Çapa Tıp Fakültesi’nde cerrah olduğunu söyleyen Özkiraz’ın bu biçimdelar okulda kimseyi tanımamasının dikkat alımlı olduğunu söylemiş oldu.

”ÇANTASINDA DAİMA STETESKOP OLURDU”

bir daha yurt arkadaşı Saz’ın sözlerine bakılırsa; Özkiraz palavra söylemeyi seviyor ve toplumsal bir ömrü yoktu.

Özkiraz, daima çantasında steteskop ve hekim önlüğü taşıyor fakat imtihan vakit içinderında ders çalışmıyordu.

TANIŞTIRDIĞI BEŞERLER DA PALAVRA ÇIKTI

”Bir gün beni imajlı arayarak periyot birincisi olduğuna dair plaket gösterdi” diyen Saz kuşku üzerine muvaffakiyet listesine baktıklarını lakin Özkiraz’ın ismini nazaranmediklerini söyleyerek kelamlarına şunları ekledi:

”Başka bahsetmiş olduğu isimlerin de muvaffakiyet listerinde olmadığı görüldü. Arkadaşlarının mevzuyu yurt idaresine bildirmesinin üzerine yurttaki dokümanlarına bakıldı. Hepsi shoptu.

Abim yeğenim diye tanıttığı beşerler, erkek arkadaşının akrabaları çıktı. Gözaltına alınıp özgür bırakılan kişi ile birkaç kere karşılaştık. Kendisini bana hemşire olarak tanıtmıştı. Hemşire kıyafetleri vardı üzerinde”

21. yaşını hastanenin poliklinik odasında kimi hekim ve hemşirelerle kutlayan Özkiraz’ın bir internet sitesi üzerinden kendinesine çelenk yolladığı ve üzerine de “Çapa’nın gururu, seni seviyoruz. Âlâ ki doğdun doktor” yazdırdığı ortaya çıkmıştı.

Özkiraz’ın annesi Semra Arslan da kızının sahtekar olduğunu yeni öğrendiğini söylemiş, kendisini de hastaneye gdolayıp hekimlerle tanıştırdığını açıklamıştı.