EYT (emeklilik) başvurusu nasıl yapılır, ne vakit başlayacak? (e-Devlet EYT müracaat ekranı)

RAM

New member
EYT müracaatları için geri sayım başladı. EYT düzenlemesinin Meclis’e gelmesini bekleyen milyonlarca kişi, müracaatların ne vakit başlayacağını ve nereden yapılacağını merak ediyor. EYT müracaatlarının nasıl ve nereden yapılacağı muhakkak oldu. İşte detaylar.

EYT MÜRACAATLARI NE VAKİT BAŞLAYACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) müracaatları için gözler Meclis’e çevrildi. EYT düzenlemesinin yasalaşmasını bekleyen birfazlaca kişi bir yandan da müracaatların başlayacağı tarihi merak ediyor.

EYT’de kanun teklifinin Meclis’e sunulması ve kabul edilmesinin akabinde Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor. EYT yasasının Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte EYT müracaatları e-Devlet üzerinden erişime açılacak.

EYT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

EYT (emeklilik) müracaatları, Meclis’in kanun teklifini kabul etmesinin akabinde e-Devlet üzerinden erişime açılacak.

İşte adım adım EYT başvurusu;

1. ADIM

e-Devlet sistemine giriş yaptıktan daha sonra ‘gelir, aylık ödenek talep evrakının verilmesi belgesi’ne tıklayın.

Ardından sayfada çıkan yeni müracaat sekmesine tıklayın.

Tahsis talep tipi olarak ise ‘yaşlılık aylığını” seçin.

2. ADIM

SSK kapsamında aylık talep edeceklerin ‘4A’, Bağkur kapsamına girenlerin ise ‘4B’ seçeneğini işaretlemesi gerekiyor. Seçim yaptıktan daha sonra ‘başvur’ butonu tıklayın.

Maaş ödemesinin yapılacağı bankayı seçtikten daha sonra açıklama kısmına maaşınızı almak istediğiniz şubeyi yazın.

Diğer bağlantı ayrıntılarını de doldurun.

3. ADIM

‘Aylık alıyor mu?’ sorusunu da “evet” yahut “hayır” olarak yanıtlayın.

Son basamakta ‘ileri’ butonu akabinde ‘başvur’ butonuna basılarak bilgiler SGK’ya gönderilmiş olacak.

EMEKLİLİK BAŞVURUSU EKRANI İÇİN TIKLAYIN