Eskişehir’deki engelli bakım konutunda dayak| İmgeler ortaya çıktı

RAM

New member
Sakarya’da oturan Ömer Serdaroğlu, rahatsızlıkları ötürüsıyla bakımını sürdüremediği yüzde 78 zihinsel engelli oğlu Selim Serdaroğlu’nu, 2017 yılı ağustos ayında Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde bulunan özel bir zihinsel engelli bakım merkezine yerleştirdi.

Baba Serdaroğlu, yaklaşık 8 ay bakım merkezinde kalan oğlunun yüzde 78 olan pürüz durumunun yüzde 90’a yükseldiğini, bedeninde morluklar bulunmasına ve kalça kırığına karşın hastaneye sevkinin 12 gün daha sonra yapıldığını öne sürerek Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu.

Baba Serdaroğlu, daima ziyaret ettikleri oğlunun bakım merkezinde dayak atılarak makus muamele gördüğünü sav etti.

1 SAAT daha sonra YÜRÜYEMEZ HALE GELDİ

Başlatılan soruşturma kapsamında bakım merkezinin güvenlik kameraları incelemeye alındı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 2020 yılında hazırlanan iddianamede, 26 Nisan 2018 tarihindeki güvenlik kamerası kayıtlarında Selim Serdaroğlu’nun tek başına yardım almaksızın yürüyebildiği fakat yatak odasına girdikten yaklaşık 1 saat daha sonra yürümekte zorlandığı ve çalışanın farklı saatlerde Serdaroğlu’nu kollarından ile bacaklarından tutup taşıyarak odasına gdolayıldüğünün tespit edildiği bilgisine yer verildi.

BİLİRKİŞİ KUSURLU BULDU

Bilirkişi raporunda engelli bakım merkezi çalışanının yanı sıra kurum müdürü ve sahibinin de kusurlu bulunduğu açıklandı. Raporda, odada tek başına bulunduğu esnada düşerek, sıradan tıbbi müdahaleyle giderilebilecek mahiyette olmayan, bedendeki kemik kırığının hayat işlevi ağır (4) derecede etkileyecek nitelikte, duyu ve organlarından birinin fonksiyonunun daima zayıflayacak biçimde yaralandığına dikkat çekildi.

1,5 YIL daha sonra ÖLDÜ

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde kalça ameliyatının akabinde tedavi nazarann Selim Serdaroğlu, 2020 yılı kasım ayında hayatını kaybederken Eskişehir 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ne ortalarında bakıcı, sıhhat işçisi ve kurum müdürünün de bulunduğu 22 kuşkulu hakkında dava açıldı.

SAVCILIK CEZADA ARTIRIM TALEP ETTİ

İddianamede odada yalnızken düşerek kalçasını kırdığı belirtilen Selim Serdaroğlu için sanıklar Aysun Y., Ayşe G., Bedia K., Damla K., Emin D., Esma U., Fatmagül U., Fikriye O., Gizem Ç., Hamide B., Havva Ç., İrem Ç., Merve Ç., Özge E., Rabia K., Seferihan Y., Selahattin Serhat D., Soner G., Tuğçe Y., Ummahan Cansu E., Yağmur T. ve Yusuf G. hakkında ‘taksirle faydalanmaya niye olma’ hatasından 3 aydan 1 yıla kadar mahpus cezası istendi.

Savcılık ayrıyeten sanıklara verilecek cezada 2 defa yarı oranında artırım talep etti.

‘KALÇA KIRIĞI 15-20 GÜN ÖNCESİNE AİT’

Baba Ömer Serdaroğlu, savcılıkta verdiği tabirinde, “12 Nisan 2018’de Seyitgazi İlçe Emniyet Amirliği’nden arayan polis, Selim’in düşerek yaralandığı bilgisini vermesi üzerine söz verdim fakat o tarihte şikayetçi olmadım. Başka oğlum Kerim beni telefonla arayarak, Selim’in tekerlekli sandalyede oturur vaziyette ve yürüyemediğini söylemiş oldu” diyerek kelamlarına şunları ekledi:

”Bunun üzerine kurum müdürünü aradım, durumunu Selim’in durumunu sorduğumda rastgele bir sıhhat sorunu olmadığını karşılığını aldım. Oğlumun sevk edildiği hastaneye gittim Ameliyat olduğunu öğrendim ve hekim kalça kırığının 15-20 gün öncesine ilişkin olduğunu söylemiş oldu. Bu kırıkların darp sonucunda olup olamayacağı hakkında görüş veremeyeceğini söylemiş oldu. Tüm bu sebeplerle oğlunun düşmesinde kusur ve dikkatsizliği olan ya da oğlumu darbeden şahıs yahut kurumdan şikayetçiyim”

Eskişehir 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada 22 sanık tutuksuz yargılanıyor.