Eski Dava Ocakları lideri cinayetinde 3 gözaltı

RAM

New member
Eski İdeal Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Lideri ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Ateş ve yanındaki arkadaşı Selman Bozkurt, Cuma akşamı Ankara’da motosikletli bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Başından vurulan Ateş, olay yerinde ömrünü kaybetti, birlikteindeki Bozkurt ise omzundan yaralandı.

Olay yerinde bulunan bir görgü şahidi, “Saldırgan motosikletle geldi, bir kişiydi. Öbür taraftakiler 2 kişiydi. Biri yaralıydı, yerde yatıyordu. Silahla birbirlerine ateş açtılar. Her yer mermi kovanıyla doldu. Ben sesleri duyar duymaz kaçtım, yere toprağın üzerine yattım” dedi.

Polis, kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonunda Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Ülkü Ocakları eski Genel Lideri Sinan Ateş cinayeti faillerinden olduğu bedellendirilen 1 kişi ve olaya karışan 2 kişi olmak üzere, 3 kişi gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili öteki kişi ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ettirilmektedir” denildi.

Sinan Ateş’in cenazesiFotoğraf: DHA

Ateş’in vefatıyla ilgili şu ana kadar Dava Ocakları’ndan ya da Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) rastgele bir resmi açıklama yapılmadı. CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu birer başsağlığı iletisi yayınladı. Her iki başkan de devletin tüm taraflarıyla cinayeti aydınlatması gerektiğini söz etti.

Bu ortada Ateş’in cenazesi Cumartesi günü memleketi Bursa’ya getirildi. Ateş, Bursa Ulu Mescit’teki cenaze namazının akabinde toprağa verilecek.

DHA / GY,JD