Elon Musk’tan kendisini dolandırıcılıkla suçlayan dogecoin mucidine karşılık: 12 yaşındaki çocuklarım senden daha yeterli kod yazıyor

RAM

New member
Elon Musk, dogecoin’in mucitlerinden Jackson Palmer’ı Twitter’da kendisini “dolandırıcı” olarak nitelendirmesini akabinde eleştirdi.

“MUSK, KOD YAZMAKTAN ANLAMIYOR”

Avustralyalı haber sitesi Crikey ile yaptığı röportajda Palmer, Twitter’da kripto dolandırıcılıklarını belirlemeye yardımcı olabilecek bir bot oluşturduktan daha sonra, birkaç yıl evvel Musk’a Twitter’da bildiri gönderdiğini söylemiş oldu. Akabinde, Musk’ın “kod yazımını sanıldığı kadar yeterli anlamadığının” ortaya çıktığını öne sürdü. Palmer, Musk’ın Python betiğini nasıl çalıştıracağını bilmediğini deklare etti.

Palmer, “Bir gün vaat ettiklerini yerine getirebileceği umuduyla bir vizyon satıyor, fakat bunu nasıl yapacağını bilmiyor. Biliyormuş üzere yapmakta sahiden hayli güzel. Tesla’nın tam otonom sürüş vaadiyle bu hayli açık” dedi.

“12 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARIM SENDEN DAHA ÂLÂ KOD YAZIYOR”

Musk, Palmer’ın Twitter’daki yorumuna sert bir biçimde karşılık verdi.

Musk, Palmer’ın 2018’deki kodu hakkında “Çocuklarım 12 yaşında olmalarında karşın, Jackson’ın bana gönderdiği saçma sapan senaryodan daha güzel kod yazıyorlar” dedi.

Palmer ise dört yıl evvel GitHub’da yayınladığı kodu paylaşarak, “Asla harika karmaşık olduğunu söylemedim, lakin bu sıradan senaryo mutlaka daha az karmaşık olanı yakalamak ve bildirmek için çalışıyor. 2018’den beri, beri taktiklerini geliştirdiler. Bunu birfazlaca beşerle paylaştım ve onlar için işe yaradı” açıklamasını yaptı.

Diğer taraftan, 2015 yılında “toksik” bir kültüre atıfta bulunarak dogecoin ile yollarını ayıran Palmer, Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’in 2018’de kendisine toplumsal medya ağının emsal bir senaryo çalıştırmaya çalıştığını dediğini söylemiş oldu. Palmer, dolandırıcılık taktikleri giderek daha karmaşık hale geldiğinden, kodun bugün o kadar tesirli olmayacağını da kelamlarına ekledi.

MUSK, DOGECOİN’İN PAHASINI TEKRAREN YÜKSELTTİ

Öte yandan, Twitter’ı satın alma sürecinde olan Musk bununla da kalmadı. Palmer’ın Musk’ın daima olarak desteklediği bir kripto para ünitesi olan dogecoin ile alakasını sorguladı. Musk’ın Twitter’daki açıklamaları, yeniden yine dogecoin’in pahasını artırmaya yardımcı oldu. Tesla ve SpaceX, birtakım eserleri için ödeme olarak dogecoin’i kabul etmeye bile başladı.

Musk, “Palmer, asla tek bir dogecoin kodu satırı yazmadığını söylemeyi her vakit unutuyor” dedi.

Silinen bir tweet’te ise Palmer, dogecoin ortak yaratıcısı Billy Markus’tan Musk’ın suçlamasına cevap vermesini istedi.

Markus, Twitter’da “Bizden daha sonraki beşerler, kod tabanında benim yahut Jackson’ın yaptığından katlanarak daha fazlasını yaptı. Sanırım 20 satırlık kod yazdım ve gerisini kopyaladım” diye Musk’ı yanıtladı.

ŞAKA OLARAK ORTAYA ÇIKTI

aynı vakitte, ne Palmer ne de Markus artık dogecoin üzerinde çalışmıyor. İkili, kripto para ünitesini 2013 yılında bir latife olarak başlattı. Eski bir IBM yazılım mühendisi olan Markus ve bir Adobe yazılım mühendisi olan Palmer, kripto para birmini oluşturduklarında tanışmamışlardı.

Palmer latife olarak “dogecoin”e yatırım yapmak hakkında tweet attı ve dogecoin.com alan ismini satın aldı. Markus ise siteye tesadüfen rastladı ve daha geniş demografik özelliklere hitap edebilecek bir dijital para ünitesi programlama uğraşlarıyla ilgili olarak Palmer ile temasa geçti. İki mühendis, yıl ortasında dogecoin’i piyasaya sürdü. Kripto para ünitesi artık dünyanın en kıymetli dijital paraları içinde yer alıyor.