Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının akabinde Jack Dorsey’den birinci açıklama geldi: Tek tahlil o

RAM

New member
Twitter’ın kurucu ortağı Jack Dorsey, Tesla CEO’sunun şirkete liderlik etmesi için güvendiği “tek çözüm” olduğunu söyleyerek Elon Musk’ın toplumsal medya platformunu satın almasına takviyesini deklare etti.

Twitter’da açıklamalarda bulunan Dorsey, Musk’ın Twitter’ın vizyonuna tartısını verdiğini belirterek, platformu azamî sağlam ve geniş kapsamlı bir yer yapma maksadının “doğru” olduğunu deklare etti. birebir vakitte, Kasım ayında CEO vazifesinden ayrılan Dorsey, “Twitter, global bir bilince sahip olduğumuz en yakın şey” açıklamasını yapmıştı.

WALL STREET ELEŞTİRİSİ

Twitter paylarının borsalarda süreç görmesini eleştiren Dorsey, ayrıyeten, “Twitter bir şirket olarak benim sürekli tek sıkıntım ve en büyük pişmanlığım olmuştur. Wall Street’e ve reklam modeline aittir. Onu Wall Street’ten geri almak, birinci gerçek adımdır” diye konuştu.

“ELON’A GÜVENİYORUM”

Dorsey, sözlerine “Prensip olarak, kimsenin Twitter’a sahip olması yahut onu yönetmesi gerektiğine inanmıyorum. Twitter, bir şirket değil, protokol seviyesinde bir kamu malı olmak istiyor. Fakat şirket olma sıkıntısını çözmek için Elon güvendiğim tek tahlil. Onun şuuruna ve ışığını yayma misyonuna güveniyorum. Elon’un ‘maksimum derecede muteber ve geniş kapsamlı’ bir platform oluşturma gayesi yanlışsız olanıdır” biçiminde devam etti.

birebir vakitte Dorsey, mevcut Twitter CEO’su Parag Agrawal’ın birebir vizyona sahip olduğunu ve bu niçinle şirketin dizginlerini Kasım ayında Agrawal’a devrettiğini söylemiş oldu.

Agrawal ve Musk’a hitaben bir açıklamaya yayınlayan Dorsey şu sözleri kullandı:

“Şirketi imkansız bir durumdan kurtardığınız için ikinize de teşekkür ederim. Bu yanlışsız yol… Buna tüm kalbimle inanıyorum.”

ESKİ TWITTER YÖNETİCİSİNDEN TENKİT

Öte yandan geçen Kasım ayında CEO olarak nazaranvinden ayrıldığından beri Dorsey, Musk’ın Twitter’ı satın alma teşebbüsünü açık bir biçimde desteklerken, Twitter’ın mevcut çalışanlarının birden fazla Musk’ın devralması konusundaki telaşlarını lisana getirdi. Eski bir Twitter yöneticisi, çalışanlarının Musk’ın ani kararları konusunda konusunda telaşlı olduğunu deklare etti.

Eski yönetici, Insider’dan Kali Hays’e “Musk’ın idaresi ele geçirmesi berbat bir olay. Çalışanlar, Musk’ın onları anlamadığından endişeleniyor” dedi.

YAKLAŞIK 44 MİLYAR DOLARA SATILDI

Musk, Twitter’ı yaklaşık 44 milyar dolara satın almak için dün mutabakata vardı. Twitter’dan yapılan açıklamada, şirketin pay başına 54,2 dolara Musk’a satılmasına yönelik muahedenin sağlandığı bildirildi.

Açıklamada, sürecin tamamlanmasının akabinde Twitter’ın özel bir şirket haline geleceği kaydedildi. Musk, “İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati ehemmiyet taşıyan mevzuların tartışıldığı dijital kent meydanıdır” dedi.