Ehliyet imtihanında ‘joker’ operasyonu: Ver parayı al soruyu

RAM

New member
Ehliyet imtihanlarında “Joker” operasyonunun detayları ortaya çıktı.

İstanbul takımları, ehliyet imtihanlarında farklı sınıf ve vakit içinderda emsal kopya düzeneklerinin yakalanması niçiniyle inceleme başlattı.

Yapılan çalışmalarda kabahat şebekesinin bilhassa şoför evrakları için yapılan imtihanlarda, yetersiz şahısları para karşılığı imtihandan geçirmek için düzenek kurduğunu belirledi.

VER PARAYI AL SORUYU

Araştırmaları derinleştiren polis, tıpkı şebeke üyelerinin Ulusal Eğitim Bakanlığı’nda bakılırsavli çalışanlardan rüşvet karşılığı soruları aldığı, ‘joker’ ismi verilen şahısları adayların yerine imtihana soktuğu ya da kulaklık yahut elektronik düzenekle kopya çekilmesinin sağlandığını tespit etti.

138 KİŞİ GÖZALTINDA

Mali şube gruplarınca yapılan çalışmalarda ortalarında Ulusal Eğitim Bakanlığı’nda nazaranvli işçilerin de olduğu 138 kuşkulu belirlendi.

Suç şebekesine yönelik İstanbul merkezli 25 vilayette eş vakitli operasyon düzenleyen polis, şüphelilerin tamamını gözaltına aldı.

25 BİN LİRAYA VEREREK 1 MİLYON KAZANDI

Emniyetteki tabirler ve yapılan çalışmalarda kararında detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Şüphelilerin irtibat kurdukları Ulusal Eğitim Bakanlığı işçilerinden 25 bin lira karşılığı soruları öncesinden aldığı, son 1 yıl ortasında ortalarında görme ve fizikî engellilerle, okuma yazma bilmeyen bireylerin de olduğu toplam bin 500 bireye farklı tekniklerle SRC evrakı alındığı belirlendi.

Şebeke üyesi MEB çalışanlarının, yaklaşık 1 milyon lira haksız çıkar elde ettiği belirlenirken, öbür şüphelilerin çıkarı tespit edilemedi.

Polis şebeke üyelerinin kazandığı paralarla Antalya ve Muğla’da lüks kaidelerde yaşadığını, kimi şüphelilerin ise sempatizanı oldukları terör örgütü PKK’ya finansman sağladığı ortaya çıktı.

Öte yandan şüphelilerin okuma yazma bilmeyen adaylara, geçersiz diploma hazırladığı da öğrenildi.