Eda Taşpınar tabir verdi

RAM

New member
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik yahut aşağılama” cürmünden resen soruşturma başlatılan Eda Taşpınar, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda tabir verdi.

Taşpınar tabirinde “Instagram hesabımda yayınlamak üzere çeşitli yerlerde ve açık alanlarda fotoğraf çektiriyorum. Four Seasons Otel Sultanahmet ile de fotoğraf çekmek için görüşme yaptım” dedi.

Buna ait otelle ortalarında yazılı görüşmelerin olduğunu ve evraka sunacaklarını söyleyen Taşpınar şu biçimde devam etti:

“Otele gelmedilk evvel otelin neresinde fotoğraf çekileceğime karar vermemiştim. Otele giriş yaptıktan daha sonra hazırlanmam için bana bir oda tahsis ettiler. sonrasındasında fotoğraf çekeceğim alanı beklemek için oteli gezdim. Restoranın yan tarafında bulunan bir alan gördüm. Bu alana girdiğimde iki Japon turist fotoğraf çekiyordu. Ben de bu alanda fotoğraf çekilebileceğini düşündüm. İçerisinin ibadethane olduğunu düşünmemiştim. Fotoğrafımı çeken arkadaşlar da bana bu konuda ihtarda bulunmadı. Bu durum için hakikaten üzgünüm. Özür dilerim. Bu fotoğraf Instagram hesabımda yayınlandıktan daha sonra toplumsal medya hesabından paylaşımları görmem üzerine, fotoğrafları da korktuğum için kaldırdım. Dini pahaları aşağılama üzere bir kastım yoktur. İnsanların dini his ve fikirlerine hürmet duyan biriyim. bu biçimde olmasını istemezdim.”

İşlemleri yaklaşık bir buçuk saat süren Taşpınar tabirinin akabinde ayrıldı. Eda Taşpınar “Mutlu yıllar sevgililerim” notuyla toplumsal medya hesabında fotoğrafını yayınlamış, gelen yansılar üzerine kaldırmıştı.

Otelin açıklaması: Bizi derinden üzmüştür

Four Seasons Hotel’in müdürü Serap Akkuş yaptığı yazılı açıklamada, ”Otelimiz ortasında bulunan ve kadim tarihimizin kıymetli simgelerinden biri olan otelimizin mescidini ziyaret eden bir kişinin çektiği ve toplumsal medya üzerinden paylaştığı fotoğraflar halkımızı olduğu üzere bizi de derinden üzmüştür. Bilgimiz dahilinde olmayan bu fotoğrafı ve değerlerimizle örtüşmeyen durumu tasvip etmediğimizin ve onaylamadığımızın herkesçe bilinmesini istek ederiz” tabirine yer vermişti.

DHA,DW / HT,BK