Beşiktaş’ta dikkat çeken Şenol Güneş yorumu!

RAM

New member
Öncelikle, Beşiktaş-Antalyaspor maçına saatler kala, İstiklal Caddesi’nde yaşanan kahpe terör taarruzunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor ve tüm teröristleri lanetliyorum. Evet, lige orta verdik ve artık hi�� alışık olmadığımız bir devirde Dünya Kupası izleyeceğiz…

Kış mevsiminde izlemek keyifli olacaktır kuşkusuz lakin 35 derece sıcakta oynayan futbolcular tıpkı keyfi alabilecekler mi orası kuşkulu.

Bu satırların muharriri iklim kaidelerinin futboldaki istikrarları değiştirebileceğini ve potansiyeli olan sıcak iklim ekiplerinin sürpriz yapabileceğini düşünmekte. Kupa’da sürpriz bekliyorum; tıpkı vakitte N’Koudou’lu Kamerun’dan.

YABANCI MİLLİLER

Beşiktaş’ın dört oyuncusu Kupa’da uzunluk gösterecek; G.Saray’ın beş, F.Bahçe ve Trabzonspor’un ikişer futbolcusu Katar’da olacak. Bu da bana göre iki grubun risklerini artırıyor.

Dünya Kupası niçiniyle verilen 45 günlük orta daha sonrası Avrupa’da biroldukca lig üzere Muhteşem Lig’in de ayarının bozulacağını düşünüyorum.

Futbolcuların biyolojik saatleri bu biçimde bir ortaya ve bu ortada yapılacak kısa soluklu yüklemelere pek alışık değil.

Bu bir birinci olacak, bir evvel bu biçimde bir durum yaşanmadı ötürüsıyla bu birinci olay öbür birincileri de tetikleyebilir ve liglerde de büyük sürprizler yaşanabilir.

YENİ İKİLİ OYUNLAR

Beşiktaş Kupa ortasını yeterli değerlendirecektir. Daha evvel Şenol Güneş idaresinde yapılan beş kamp izledim.

Şenol hoca kamplarda futbolculardan ne istediğini yaşatarak gösterir, pas ve kas ezberi oluşturur.

ötürüsıyla daha evvel uyumsuz olarak izlediğimiz biroldukça oyuncuyu harika bir ahenkle şahane ikili oyunlar yaparken nazaranbiliriz.

Bilhassa Dele Alli ve Redmond’un bu kamp daha sonrası epeyce farklı bir form grafiği çizeceklerine inanıyorum. Tıpkı biçimde Muleka da farklılaşacaktır.

GÜNEŞ TEDRİSATI

Şenol Güneş tedrisatından geçince Beşiktaşlı birfazlaca futbolcu birkaç level atlayacaklardır.

Nasıl bir Beşiktaş izleriz derseniz, Gomez’li, Sosa’lı kadrosu hatırlayın derim. O kadrosu kampta izleyince Fotomaç’taki kamp raporuna ‘BU GRUP PAS MANYAĞI YAPAR’ manşetini atmıştım.

O denli de olmuş ve Kartal harikulade bir oyunla şampiyonluk ipini göğüslemişti. Tarih tekerrür eder mi diyenleri duyar üzereyim, onlara yanıtım şudur; niye olmasın?