Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi deklare etti! Yıldız golcü alınacak mı?

RAM

New member
Beşiktaş Lideri Ahmet Işık Çebi, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İŞTE O KELAMLAR:

“Özellikle 2019 Ekim ayında eski liderin bırakma sonucu ile yaklaşık 8 bin oyun 5 bin küsürünü alarak Beşiktaş Lideri oldum.”

“Geldiğimizde kulüpte fazlaca düşünceli bir durum vardı. Kasaya bir kuruş girmiyordu, ödemeler 6 aydır yapılmamıştı. Kendimizi güç ve dertli bir müddetçte Beşiktaş yöneticisi olarak bulduk.”

“Borç 3.3 Milyar TL iken, şu an 4,3 Milyar TL olduğunu görüyoruz. Kur farkı ve faizlere 1,2 Milyar ödedik. 4,5 Milyar kaçınılmaz bir sonuçtur. Bu sayının artmaması, bir muvaffakiyettir. Gelirimiz 1,8 Milyar TL, sarfiyatımız 1,8 Milyar TL’dir. Denk bütçeyi biz yakaladık.”

“AMATÖR SPORLARA EHEMMİYET VERİYORUZ”

“Tabii ki bizim için amatör sporların hayli kıymeti var. Bayan futbol, hentbol… Geldiğimizde 10 milyon euro olan amatörlerin ziyanı bir daha sonraki sene 5’e, başka yıl 2’ye indirilmiştir.”

“KİMSENİN ALACAĞI YOK”

“Toplamda yaklaşık 500-600 milyonluk tasarruf, yaptığımız çalışmalar kararı sağlanmıştır. Şu saatte hiç kimsenin Beşiktaş’tan alacağı kelam konusu değildir. Bilhassa çalışan işçi kardeşlerimizin maaşlarını gününde ödemenin memnunluğunu onlarında yüzündeki gülümsemeden alıyoruz.”

“Camiamın ve taraftarımın toplumsal medyada yapılan algı çalışmalarına inanmadıklarını biliyorum. Kimsenin aklına bir kuşku düşmesin. Devrimizde stadın iskanını biz çıkarttık, Akatlar ve Süleyman Seba Tesislerini yeniledik.”

“GENÇLERE YÖNELECEĞİZ”

“Önümüzdeki sene tüm bunlardan uzaklaşmış, gençlere ehemmiyet veren ve ucuz maliyetlere alıp yüksek fiyatlara satabildiğimiz oyuncular aldığımız, öz kaynağa dayalı bir yapı oluşturmak istiyoruz. Seçildiğimiz takdirde topluluğa vereceğim ileti bu olacaktır.”

“İki senede pandemi niçiniyle kaybettiğimiz 1 milyar TL var. Tüm bu emeğin yanında pandemi de olmasa biz başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Bunu söylemekten çekinmiyoruz.”

YENİ DÖNEM TRANSFER BÜTÇESİ NASIL OLACAK? YILDIZ GOLCÜ ALINACAK MI?

“Uçuk kaçık bütçeler yok. Yıldız almak kolay, sizden daha sonrakiler çekiyor onun ceremesini. Gayemiz yıldız almak değil, yıldız yaratmak. Lakin takımımızda 3-4 tane kaliteli oyuncu olmasını ve bunların gençlerimize örnek olmasını istiyoruz. Bilhassa forvet konusunda.”

“Bazı arkadaşlarımız devam edecek kimi yeni arkadaşlar olacak. Günü geldiğinde açıklarız.”

“Rıdvan, Ersin, Serdar… Hepsiyle ilgili kapımız çalınıyor. Lakin nasıl yarar sağlarız bu değerli. Başımızdaki sayıları almadığımız sürece, hiç bir çocuğumuz hiç bir yere gitmeyecek.”

“Gençlerle yapılacak mukaveleler, Beşiktaş’ın menfaatlerine ziyan verecek biçimde yapılmaz. Bunu bizim çocuklarımız yapmıyor, menajerleri yapıyor. Bizim unsurlarımıza uyacak biçimde gençlerimizle ilgileniyoruz. Kontrat bitmeden 1-2 yıl evvel uzatma yapılmasına gerek yok.”

“HAKEMLERİN HEPSİ DEĞİŞTİRİLMELİ”

“Hakemlerle ilgili bağırdığınızda sorunu çözebilseydiniz bugün hala bu sorun olur muydu? Bir şeyin çözülebilmesi için gidip konuşacaksınız. Ben Beşiktaş’ın menfaatlerini müdafaam gereken yerde korudum. Bundan fazlası gösteriye girer.”

“Hakemlerin hepsi değiştirilmeli. TFF’nin bütün kurumlarına sesleniyorum. Hepiniz istifa edin. Hepiniz taraflısınız.”

“TFF Başkanlığı üzere bir fikrim yok. O denli bir fikrim olsaydı, Beşiktaş’ta başkanlık için bir daha aday olmazdım.”

“ISMAEL’İN ARDINDA DURMAYA KARARLIYIM”

“Valerien Ismael’in ardında durmaya kararlıyım. Sergen Yalçın ve Başkan Karaveli’nin de gerisindeydim lakin ikisi de kendisi ayrılmak istedi. Abdullah Avcı da dahil geldiğimden bu yana Hiç hoca göndermedim. Yalnızca gitmek isteyenler ile yollarımızı ayırdık. Valerien Ismael, bugüne kadar 19 yaş altı ekibimizin hiç bir maçını kaçırmadı. O yüzden hocadan epeyce umutluyum. Genç oyuncularımız ile de daima ilgileniyor. Ismael gitmek istemediği sürece ben ardında duracağım.”

“Ali Koç’un yalnızca Beşiktaş maçından örnek vermesi beni zora sokabilecek bırakabilecek bir durum, ben bunu yanlış bulduğumu söylemiş oldum. Ali Koç esasen haksızlıklara, adaletsizliklere sesini yükselten bir arkadaşımız. Yalnızca bizim işimizi bize bırakmasını beklerdim.”

1959 ÖNCESİ ŞAMPİYONLUKLARI!

“Bir kurala dayanıyorsa ve herkese eşit olarak uygulanıyorsa bence kabul edilmeli. Herkes için adil bir karar olacaksa niye olmasın?”

VIDA, ATIBA VE CENK TOSUN KONUSU!

“Vida’yla pazarlık ediyoruz. Eski kontratı bittiği için valizini topluyor olabilir. Anlaşamayıp, ayrılma ihtimaline rağmen nezaketen bunu yapıyor olabilir. Beşiktaş’ın çıkarlarına uymayan hiç bir transferi yapmayacağımı buradan beyan ediyorum.”

“Atiba şayet yabancı oyuncu sayısı konusunda badire yaşamazsak ekipte kalabilir. Ben 1 yıl daha kadroda kalmasını isterim.”

“Cenk Tosun, bizim evladımız. Onunla ben görüştüm, görüşmeye devam ediyorum. Lakin fiyat konusunda ortamızda fazlaca büyük fark var.”