BEŞİKTAŞ HABERLERİ – Valentin Rosier’den transfer itirafı! Galatasaray…

RAM

New member
Beşiktaş’ın Fransız futbolcusu Valentin Rosier samimi açıklamalarda bulundu.

Footmercato’ya konuşan Rosier, Galatasaray ile ilgili dikkat çeken sözler kullandı.

İşte Valentin Rosier’in açıklamaları:

Beşiktaş’ın Fransız futbolcusu Valentin Rosier samimi açıklamalarda bulundu.

Footmercato’ya konuşan Rosier, Galatasaray ile ilgili dikkat çeken tabirler kullandı.

İşte Valentin Rosier’in açıklamaları:

– Beşiktaş’ta kiralık geçirdiğin dönemin akabinde yazın resmen Türk kulübüne katıldınız. Sizin uzun periyodik mukavele için nasıl ikna ettiler?

Türkiye şampiyonu olarak bitirdiğimiz birinci dönem epey uygun geçti. Çılgın bir atmosfer vardı. Ekip içinde hayli âlâ bir ahenk vardı. Arkadaş edindim, kardeş olduk. Şampiyon olduğumuz ve Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağımız için kalmak istedim. Diğer bir ekibe gitmeyi düşünmedim. Görüşmeler oldu (Galatasaray) fakat resmiyete dökülmedi.

– Türk taraftarların tutkusunu biliyoruz. Biroldukca kadro dostunuz çılgın olduğunuzu söylüyor. Kişiliğiniz, taraftarların çılgınlığına çabuk ahenk sağlamanıza yardımcı oldu mu?

Evet, o denli düşünüyorum. Taraftarlar başından beri bunu gördü. Ben şakacı, hayli rahat ve yapabileceğim şeylerde özgür biriyim. Oynadığım kulüp için savaşan biriyim, taraftarlar da bunu hissediyor. Taraftarlar ve ben biraz birbirimize benziyoruz. İkimiz de çılgınız ve her şeyi kulüp için yapıyoruz, bu da yeterli anlaştığımız manasına geliyor.

– Beşiktaş forması giyen birfazlaca Fransız asıllı futbolcu var. Soyunma odasında Fransızca konuşan futbolcularla daha yakın mısınız?

Aynı lisanı konuştuğumuz için Fransızca konuşanlarla daha yakınım. Tüm grup arkadaşlarımla konuşuyorum lakin kimi beşerlerle daha fazla yakınlığım var. Ekipteki öbür şahısları isim olarak biliyordum. Onlar bugün kardeşlerim olarak görüyorum ve nitekim takdir ettiğim beşerler. N’Koudou, Ghezzal, Masuaku ve Saiss ile çalışmak bir zevk. Birinci dönemimde Aboubakar ve N’Sakala da vardı. Bu oyuncuların hepsi düzgün beşerler.

– Beşiktaş’ta kiralık geçirdiğin dönemin akabinde yazın resmen Türk kulübüne katıldınız. Sizin uzun periyodik mukavele için nasıl ikna ettiler?

Türkiye şampiyonu olarak bitirdiğimiz birinci dönem epey âlâ geçti. Çılgın bir atmosfer vardı. Grup içinde epeyce uygun bir ahenk vardı. Arkadaş edindim, kardeş olduk. Şampiyon olduğumuz ve Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağımız için kalmak istedim. Öbür bir kadroya gitmeyi düşünmedim. Görüşmeler oldu (Galatasaray) ancak resmiyete dökülmedi.

– Türk taraftarların tutkusunu biliyoruz. Biroldukça grup dostunuz çılgın olduğunuzu söylüyor. Kişiliğiniz, taraftarların çılgınlığına çabuk ahenk sağlamanıza yardımcı oldu mu?

Evet, o denli düşünüyorum. Taraftarlar başından beri bunu gördü. Ben şakacı, fazlaca rahat ve yapabileceğim şeylerde özgür biriyim. Oynadığım kulüp için savaşan biriyim, taraftarlar da bunu hissediyor. Taraftarlar ve ben biraz birbirimize benziyoruz. İkimiz de çılgınız ve her şeyi kulüp için yapıyoruz, bu da yeterli anlaştığımız manasına geliyor.

– Beşiktaş forması giyen birfazlaca Fransız asıllı futbolcu var. Soyunma odasında Fransızca konuşan futbolcularla daha yakın mısınız?

Aynı lisanı konuştuğumuz için Fransızca konuşanlarla daha yakınım. Tüm grup arkadaşlarımla konuşuyorum lakin birtakım beşerlerle daha fazla yakınlığım var. Gruptaki başka şahısları isim olarak biliyordum. Onlar bugün kardeşlerim olarak görüyorum ve hakikaten takdir ettiğim beşerler. N’Koudou, Ghezzal, Masuaku ve Saiss ile çalışmak bir zevk. Birinci dönemimde Aboubakar ve N’Sakala da vardı. Bu oyuncuların hepsi uygun beşerler.

– Geçen dönem ligde 6. olarak Avrupa’ya gidemediniz? Bu dönemin temel amacı Avrupa’ya gitmek mi?

Taraftarların asıl isteği bu değil, yalnızca Muhteşem Lig’i kazanmamızı istiyorlar. Her ne olursa olsun Avrupa’ya katılmaktan epeyce şampiyonluğa değer veriyorlar. Taraftarın birinci isteği dönemi şampiyonlukla bitirmek.

– Bir gün Fransa Ulusal Kadrosu’nda oynama bahtınızın olduğunu düşünüyor musunuz?

Şansım var mı bilimiyorum. Geleceği okuyamıyorum. Kesin olan şu ki başımın bir köşesinde Fransa Ulusal Grubu’nda oynamak var, çocukluk hayalim. Birinci maksadım profesyonel futbolcu olmaktı, ikncisi ise Fransa’yı temsil ederek ulusal kadro formasını giymek… Açıkçası bunu düşünüyorum fakat şu an için çalışmam ve kendimi ispat etmem gerekiyor. Umarım bir gün bu baht bana gelir. Bunun hayalim olmadığını söylersem palavra söylemiş olurum. Hala kanıtlayacak epey şeyim var ve gelecekte bunun karşılığını alacağım.

– Kuzeniniz Loreintz, Estoril ile Portekiz Ligi’nde oynuyor. Mesleğinizin bir noktasında birebir grupta oynamayı planladınız mı?

Portekiz’deyken birbirimizi birkaç kere gördük. Birebir grupta iki Rosier’in olması havalı ve eğlenceli olur, ailelerimizi de memnun eder. Loreintz epey yeterli bir oyuncu. Dürüst olmak gerekirse tıpkı ekipte oynamak hoş olurdu. Evvelce Beşiktaş benden kendisi hakkında bilgi istedi ancak somut bir şey olmadı. Lorientz ile birebir grupta oynamak isterim ve onun da bunu istediğini düşünüyorum.

– Geçen dönem ligde 6. olarak Avrupa’ya gidemediniz? Bu dönemin temel maksadı Avrupa’ya gitmek mi?

Taraftarların asıl isteği bu değil, yalnızca Üstün Lig’i kazanmamızı istiyorlar. Her ne olursa olsun Avrupa’ya katılmaktan hayli şampiyonluğa kıymet veriyorlar. Taraftarın birinci isteği dönemi şampiyonlukla bitirmek.

– Bir gün Fransa Ulusal Grubu’nda oynama bahtınızın olduğunu düşünüyor musunuz?

Şansım var mı bilimiyorum. Geleceği okuyamıyorum. Kesin olan şu ki başımın bir köşesinde Fransa Ulusal Grubu’nda oynamak var, çocukluk hayalim. Birinci gayem profesyonel futbolcu olmaktı, ikncisi ise Fransa’yı temsil ederek ulusal grup formasını giymek… Açıkçası bunu düşünüyorum fakat şu an için çalışmam ve kendimi ispat etmem gerekiyor. Umarım bir gün bu talih bana gelir. Bunun hayalim olmadığını söylersem palavra söylemiş olurum. Hala kanıtlayacak hayli şeyim var ve gelecekte bunun karşılığını alacağım.

– Kuzeniniz Loreintz, Estoril ile Portekiz Ligi’nde oynuyor. Mesleğinizin bir noktasında birebir grupta oynamayı planladınız mı?

Portekiz’deyken birbirimizi birkaç kere gördük. Tıpkı ekipte iki Rosier’in olması havalı ve eğlenceli olur, ailelerimizi de memnun eder. Loreintz fazlaca uygun bir oyuncu. Dürüst olmak gerekirse tıpkı grupta oynamak hoş olurdu. Evvelden Beşiktaş benden kendisi hakkında bilgi istedi fakat somut bir şey olmadı. Lorientz ile birebir grupta oynamak isterim ve onun da bunu istediğini düşünüyorum.

– İki dönemde 50’den çok maça çıktığınız Ligue 1’i pek düzgün biliyorsunuz. Bir gün Fransa’ya dönmeyi planladınız mı?

Ligue 1’e geri döner miyim bilmiyorum, düşünmedim. Almanya nitekim sevdiğim bir lig, birinci tercihim Bundesliga olurdu. Büyük statları ve büyük ekipleri olan bir lig. Öne çıkan ve ne kadar kıymetli olduklarını gösteren başta Fransızlar olmak üzere birfazlaca futbolcu var.

– Ligue 1’e dönerseniz hangi kadroda oynamak istersiniz?

Fransa’da favori ekibim yok lakin iki rakip kulüp olsalar da Lyon ve Marsilya’yı seviyorum. PSG’yi de severim. Tercihim yok lakin Lyon ya da Marsilya olabilir.

– Mesleğini Beşiktaş’ta bitireceğini düşünüyor musun?

Başka bir yerde büyük bir fırsat çıkmazsa niye olmasın. Türkiye’de fazlaca güzel bir hayatım var, atmosfer üzere kulüp ve taraftarlar da kusursuz. Bunu hiç düşünmedim lakin mesleğimi burada bitirebilirim. Gelecekte ne olur bilmiyorum lakin Beşiktaş her vakit kalbimde olacak.

– İki dönemde 50’den çok maça çıktığınız Ligue 1’i çok düzgün biliyorsunuz. Bir gün Fransa’ya dönmeyi planladınız mı?

Ligue 1’e geri döner miyim bilmiyorum, düşünmedim. Almanya hakikaten sevdiğim bir lig, birinci tercihim Bundesliga olurdu. Büyük statları ve büyük kadroları olan bir lig. Öne çıkan ve ne kadar kıymetli olduklarını gösteren başta Fransızlar olmak üzere biroldukça futbolcu var.

– Ligue 1’e dönerseniz hangi kadroda oynamak istersiniz?

Fransa’da favori ekibim yok lakin iki rakip kulüp olsalar da Lyon ve Marsilya’yı seviyorum. PSG’yi de severim. Tercihim yok fakat Lyon ya da Marsilya olabilir.

– Mesleğini Beşiktaş’ta bitireceğini düşünüyor musun?

Başka bir yerde büyük bir fırsat çıkmazsa niye olmasın. Türkiye’de fazlaca âlâ bir hayatım var, atmosfer üzere kulüp ve taraftarlar da şahane. Bunu hiç düşünmedim lakin mesleğimi burada bitirebilirim. Gelecekte ne olur bilmiyorum fakat Beşiktaş her vakit kalbimde olacak.

– Futbol haricinde pek bir şey izlemiyorsunuz. Futbol haricinde sizi en hayli ne heyecanlandırıyor?

Sık sık söylemiş olduğim üzere futbol oynamayı severim. Arkadaşlarımla beraberyken kesinlikle futbol izlerim ancak kendim bilhassa bir maç açıp izlemem. Daha fazlaca mesken insanıyım. Görüntü oyunları oynamayı severim, sık sık oynarım. Sinema izlerim. Kıyafetleri epey severim, usulüne ehemmiyet veren biriyim. Dövme yaptırmayı seviyorum. Liseden beri dövme yaptırma, öteki insanlardan farklı olma, kendi stiline sahip olma fikrim vardı. ABD’deki gangster usulünü, her yerin dövme olmasını ve bol kıyafetleri seviyorum.

– Futbol yaşantın boyunca size en hayli dayanak olan beşerler kimler?

En başında annem geliyor. daha sonrasında ise ortamızda uzaklık de olsa bütün maçlarımı izleyen dedemler var.

İşte o röportaj…

– Futbol haricinde pek bir şey izlemiyorsunuz. Futbol haricinde sizi en çok ne heyecanlandırıyor?

Sık sık söylemiş olduğim üzere futbol oynamayı severim. Arkadaşlarımla beraberyken kesinlikle futbol izlerim ancak kendim bilhassa bir maç açıp izlemem. Daha epeyce konut insanıyım. Görüntü oyunları oynamayı severim, sık sık oynarım. Sinema izlerim. Kıyafetleri fazlaca severim, usulüne ehemmiyet veren biriyim. Dövme yaptırmayı seviyorum. Liseden beri dövme yaptırma, öteki insanlardan farklı olma, kendi biçimine sahip olma fikrim vardı. ABD’deki gangster biçimini, her yerin dövme olmasını ve bol kıyafetleri seviyorum.

– Futbol yaşantın boyunca size en epeyce dayanak olan beşerler kimler?

En başında annem geliyor. daha sonrasında ise ortamızda aralık de olsa bütün maçlarımı izleyen dedemler var.

İşte o röportaj…