Beşiktaş forması giyen Tayfur Bingöl: Gayem forvet oynamak

RAM

New member
Tayfur Bingöl, 2022 FIFA Dünya Kupası niçiniyle Spor Toto Üstün Lig’e verilen ortada Antalya’da gerçekleştirilen kampta basına açıklamalarda bulundu.

Siyah-beyazlı futbolcu, Üstün Lig’de geride kalan 14 haftalık performanslarıyla ilgili, “Lig hayli çekişmeli geçiyor. Mayıs ayına kadar bu biçimde gidecek. Ağır bir tempo olacak. Hem hafta ortasında tıpkı vakitte hafta sonunda maçlarımız olacak. Bu kamp periyodu bizim için düzgün oldu. Şampiyon olabilmek için en yeterli performansı alana yansıtmamız gerekiyor” sözlerini kullandı.

“HEDEFİM FORVET OYNAMAK”

Kariyerinde sahanın farklı bölgelerinde nazaranv yapan Tayfur, gayesinin forvet oynamak olduğunu söylemiş oldu.

Farklı yerlerde yeterli performans göstermesini teknik kapasitesine bağlaynan Tayfur Bingöl, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Sol bek, sol açık, orta saha, stoperde de forma giydim. Oyun usullerine ayak uydurmamın en büyük faktörü Manchester City hayranı olmam. Yaklaşık 7 yıldır Manchester City’yi takip ederim. Oradaki oyun işlevlerini, oyuncuları takip ederek kendimi geliştirmeye çalıştım. Uzun vadeli bir geliştirmeydi. daha sonrasında alana yansıttım. bu biçimde bir şey oldu. Şu andaki yeni gayem ileride forvet oynamak. Kendimi güncelleyip ilerleyen vakitte forvete ahenk sağlamaya çalışacağım. Gol hissiyatım hayli fazla. Bugüne kadar yalnızca forvet oynamadım. Burayı da oynarsam profesyonel futbol ömrüm boyunca her bölgede forma giymiş bir oyuncu olacağım.”

Forvet oynaması durumunda 20 gole katkı verebileceğine inandığını aktaran deneyimli futbolcu, “Sahanın her yerinde rahat ediyorum. Gol ve asist yüzdem fazlaca fazla. Asistlerle bir arada toplam 20 gole ulaşabilirim. Bunu başarabileceğime inanıyorum” dedi.

“BEŞİKTAŞ, PREMIER LİG DÜZEYİNDE BİR TAKIM”

Tayfur Bingöl, Beşiktaş’ın İngiltere Premier Lig düzeyinde olduğunu söylemiş oldu.

Avrupa’da futbol oynamayı hedeflemediğini vurgulayan Tayfur, “hemen çabucak 29 yaşımdayım fakat 23-24 gösterdiğimi söylüyorlar. Ben de bu yaşlarda hissediyorum. Avrupa maksadım yok. Beşiktaş, şu anda İngiltere Premier Lig düzeyinde bir kadro. Kendimi burada geliştirmemin hem benim hem Türk futbolu tıpkı vakitte Beşiktaş için yeterli olacağını düşünüyorum. Kendimi her gün geliştiriyorum” diye konuştu.

“GİYİMİMLE ALAKALI ROL MODELİM LEWİS HAMİLTON”

Renkli giysisiyle dikkati çeken Tayfur Bingöl, usulüyle ilgili İngiliz Formula 1 pilotu Lewis Hamilton’ı örnek aldığını söylemiş oldu.

Hamilton ile tanışmayı epey istediğini aktaran Tayfur, “Giyimimle alakalı rol model olarak Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton’ı alıyorum. Umarım onunla da bir gün tanışırım. Bir gün onunla kahve içmek ve sohbet etmek de bir hayalim” diye konuştu.