Antalya’da üretilip kilosu 30 TL’den Almanya’ya gidiyor

RAM

New member
Aksu ilçesi Fettahlı Mahallesi’nde 3 dekar alanda acur üretimi yapan ve birinci hasatta dekardan 100 kilogram eser elde ettiklerini belirten üretici Himmet Döner, “Hasat yeni başladı. Birinci hasatta dekardan 100 kilogram eser alıyoruz. çabucak sonrasında dekar başına 200- 300 kilogram kadar eser alabileceğiz. Temmuz ayına kadar hasadımız devam eder” dedi.

“Fettahlı köyünde üretiliyor Almanya’ya gidiyor”

Ürünlerini ihracat firmalarına verdiklerini kaydeden üretici Himmet Döner, “Yurt içi satışlarımız var ancak yüklü olarak yurt dışına gidiyor. Almanya’ya gidiyor. Acurun ihracat satış fiyatları 25-30 TL civarında. Biz acuru köyümüzde üretiyoruz, Almanya’ya gönderiyoruz” biçiminde konuştu.

“Yerli tohumdan üretim”

Tohum firmalarına da seslenen üretici Himmet Döner, “Bu tohumlar yerli tohum. Hibrit tohum olsa randıman hayli daha yüksek olur. Geliştirilmiş tohum olursa fazlaca daha randıman alabiliriz. Benim bildiğim kadarıyla acurda hibrit tohum yok. Tohum firmalarına sesleniyorum bu eserin tohumunu geliştirirlerse epeyce güzel olur. Biz de daha kaliteli daha verimli eser alırız. Çok daha fazla ihraç ederiz. Daha epeyce satış yaparız” dedi.