Altılı Masa’dan Saraçhane’de gövde gösterisi

RAM

New member
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu’na yargılandığı davada çıkan sürpriz mahpus cezası sonucunın akabinde Millet İttifakı, Saraçhane’de gövde gösterisi yaptı.

“Millet, iradesine sahip çıkıyor” sloganı altında düzenlenen aktiflikte birinci vakit içinderda sahneye çıkan İmamoğlu, 2019 seçimlerinde İBB için kullanılan oyların geçersiz sayıldığını hatırlatarak “Tertemiz, helal oyunuzu iptal ettiler. Seçimi yenilediler. Onlar sizin seçtiğiniz belediye liderini bakılırsavden alıp hapsetmek için mahkemeden karar çıkarttılar. Baktılar mahkemenin hâkimi istedikleri üzere karar vermeyecek onu sürüp öbür bir yargıçla karar çıkarttılar. Bu ülkeyi yönetenlerin sizinle ne sıkıntıları, ne alıp veremedikleri var?” sorusunu yöneltti.
“Bunlar hasta, fazlaca hasta. Bunlar milletin iradesine karşı alerjisi olan insanlar” diyen İmamoğlu, “Kim olursa olsun, hangi partiden olursa olsun halkın oylarıyla seçilmiş bir yöneticiyi haksız, hukuksuz halde nazaranvden almak haddini bilmemektir” dedi.

Altılı masanın en çalışkan neferi olacağı kelamı veren İmamoğlu, “Ben ortak aklın iradesine inanıyorum. Toplumun barış ortasında, ortak bir geleceği inşa edeceğine inanıyorum. Onların dikte ettirdiği yok kararındaki kararlardan asla korkmuyorum. bir arada bu karanlık günleri aşacağız. Asla üzülmeyeceğiz. Asla öfkeye kapılmayacağız. Ancak daima bir arada kararlı olacağız. Bu dava bana açılmış bir dava değil. Bu dava ülke davası. Bu dava adalet davası. Bu dava eşitlik davası!” diye konuştu.

İmamoğlu, konuşmasını “2023 fazlaca hoş olacak. Yalnız benim ya da senin için değil. Hepimiz için epeyce hoş olacak. Bütün vatandaşlarımız için fazlaca hoş olacak. Herkes kazanacak. Çocuklarımız kazanacak. Gençlerimiz kazanacak. Hepinizi fazlaca seviyorum. Daima birlikte çabamıza devam edeceğiz. Her şey fazlaca hoş olacak!” diye tamamladı.

Kılıçdaroğlu: Maratonun sonuna geldik

İmamoğlu’nun akabinde sahneye gelen CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 16 milyon İstanbullunun iradesine bir yargıç aracılığıyla darbe vurulduğunu belirterek “Şunu herkes epey yeterli bilsin. Ekrem Lider hakkında verilen karar bize bir milim geri adım attırmayacaktır. Adalet ağacının ortasındaki kurtları tek tek temizleyeceğiz. Açık ve net söz edeyim hiç kimse, hiç bir güç Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul’a hizmet etmekten alıkoyamaz” dedi.

“Hiç kimse unutmasın ve ümitsizliğe kapılmasın. Bu bir maratondur. Maratonun sonuna geldik. 6 ay daha sonra maraton bitecek” biçiminde konuşan Kılıçdaroğlu, vatandaşlara “Asla başınızı öne eğmeyin, önümüzde altı ay kaldı. Siz de haykırın. İktidar, iktidar, iktidar. İktidar olmak için geliyoruz” diye seslendi.

Babacan: Sandık günü daima birlikte karşılığımızı vereceğiz

DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan da konuşmasına “Biliyorum epeyce öfkelisiniz, hepimiz fazlaca öfkeliyiz. Bu haksızlığı, bu hukuksuzluğu reddediyorum. Ekrem İmamoğlu kardeşime yapılan bu hukuksuzluğu reddediyorum. Birkaç ay evvelden Canan Hanım’a yapılan hukuksuzluğu reddediyorum. Demirtaş’a yapılan hukuksuzluğu reddediyorum. İktidarın atadığı kayyumlarla rövanş almasını reddediyorum. Onun için buradayım. İsyanımızı, feryadımızı tüm Türkiye duysun diye buradayım” diye başladı.

“Dünün ezileni Sayın Erdoğan üste çıkınca zulmetmeye başlıyor. Sandık günü daima birlikte karşılığımızı vereceğiz. Bu ülkede yaşanan nöbetleşe zorbalığa karşıyız” diyen Babacan, “Ne vakit ki devlet gücünü kullanan hukuku tanımaz, o andan itibaren güç zehirlenmesi olur. 2018’den daha sonra tüm yetkiyi tek elde toplayan, tek imzayla yöneten ülkeyi bataklıklara sürüklüyor” halinde konuştu.
Özgürce konuşan, yiğit, varlıklı bir Türkiye istediklerini belirten Babacan, “Endişeye mahal yok. Biz buradayız. Biz halkın yanındayız, hakkın yanındayız. Kaygı mu umut mu? Bu sonucu bu meydan verecek. Açlık mı zenginlik mi? Çatışma mı barış mı? Baskı mı özgürlük mü? Otokrasi mi demokrasi mi? İşte bu meydandan birileri karşılığını alsın” tabirlerini kullandı.

Uysal: Yarınlarımızı çaldırtmayacağız

Babacan’ın akabinde konuşan Demokrat Parti Genel Lideri Gültekin Uysal da “Zalime, onun cellatlarına karşı bir büyük çabayı burada başlatıyoruz. Yek beden oluyoruz. Daima birlikte ‘yeter kelam milletin’ diye haykırıyoruz. Bu sonucun milletin vicdanında nokta kadar bir karşılığı yoktur” diye konuştu.

Uysal, “Bugün bu ülkenin her şeyini çalanlar, çaldıkları yetmedi, sandığı çalmaya kalktılar. Lakin bilsinler ki dünümüzü çalanlara yarınlarımızı çaldırtmayacağız. Bu meczup gömleği her türlü yırtacağız” sözlerini kullandı.

Davutoğlu’ndan Erdoğan’a 1998 göndermesi

Eski başbakanlardan Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu da konuşmasının başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İBB Lideri olduğu periyotta verilen mahpus cezasını hatırlatarak “Ben de o binadaydım. 21 Nisan 1998’de belediye binasında hangi bedelleri savunduysam bir daha birebir pahalar için buradayım ve burada olacağım” dedi.

Davutoğlu, “Güç sahipleri, sakın ha sahip olduğunuz mutlak güç sizi aldatmasın, geçmişte kaç mutlak güç sahipleri aldandılar. O avucunuzda tuttuğunuz güç, sıktığınız anda kordan bir ateş üzere sizi yakar. Ateşe değil milletin iradesine dönünüz. 2023 seçimlerine de ipotek koyarız diyorsanız; işte 85 milyon demokrasi aşıkları ismine söylüyorum; korkmadık, korkmayacağız” diye konuştu.

Akşener: Geldikleri üzere gidecekler

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener de İstanbullulara seslenerek “Siz diyorsunuz ki ‘Saray sizinse Saraçhane bizimdir. Diyorsunuz ki zulüm sizinse haksızlık sizinse sandık bizimdir.’ 16 milyon İstanbullunun iradesi burada. Ve milletin sesi burada. Demokrasi burada, irade burada ve Ekrem kardeşimin yanında” diye konuştu.

hiç bir haksızlığın sonsuza kadar sürmeyeceğini, geçmişte haksızlık yapanların geldikleri üzere gittiklerini söyleyen Akşener, “Geldikleri üzere sizin iradenizle gidecekler!… Demokrasi bizimdir, sandık bizimdir, bu irade şüphesiz ki bizimdir!” tabirlerini kullandı.

Tekir: Kutuplaşmaya karşı kucaklaşmayı hedefleyeceğiz

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir de konuşmasında “her insanın bildiği bir gerçek vardır. Dünden bugüne adalet düzeneğini şahsi ve siyasi hesaplarla bu sisteme müdahale edenler, kesinlikle ve kesinlikle vakit içerisinde kaybetmişlerdir” diyerek “Onlar kutuplaşma dedikçe biz kucaklaşmayı hedefleyeceğiz. Altılı masa olarak takip ettiğimiz tüm siyasetler 84 milyon insanın kucaklaşmasını temin eden siyasetler olacaktır” formunda konuştu.

Altılı Masa’ya dahil olan Saadet Partisi’nin Genel Lideri Temel Karamollaoğlu, önce planlanmış bir hastane randevusu niçiniyle Saraçhane’deki programa katılamayacağını açıklamış, “Orada bulunan herkese canıgönülden selamlarımı iletiyorum. Hepimizin ortak talebi: Evvel Adalet, Her daim adalet, Herkese Adalet!” paylaşımında bulunmuştu.

Ne olmuştu?

İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Şurası (YSK) üyelerine hakaret ettiği nedeni öne sürülerek yargılandığı davada Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi dün 2 yıl 7 ay 15 gün mahpus cezasına hükmetmiş ve TCK’nın 53’üncü hususu uyarınca “siyasi yasak” kararı uygulamıştı. sonucun mutlaklaşması için istinaf mahkemesi ve Yargıtay süreçlerinin de tamamlanması gerekiyor.

İmamoğlu, 30 Ekim 2019’da Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen kongrede 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesini eleştirmiş, Soylu buna karşı yaptığı açıklamada, “Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum; bunun bedelini bu millet sana ödetecek” demişti. Gazetecilerin Soylu’nun bu kelamlarını soruğu İmamoğlu da, “Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye. Tam da 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır, evvel oraya bir odaklansın” cevabı vermişti.

İmamoğlu bu kelamlarıyla, cevap verdiği Soylu’yu kastettiğini savunuyor. Geçen duruşmada şahit olarak dinlenen FOX TV muhabiri Gülşah İnce de bu istikamette beyanda bulunmuştu.

DW/BK,EC