RAM
New member
Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı tarafınca başlatılan toplumsal yardımlarda muhtaçlık sahibi ailelere 1250 lira kira yardımı gerçekleştiriliyor.
Karşılıksız olan bu yardımlar, Aile ve Toplumsal Hizmetleri Bakanlığı doğrultusunda kira yardımı hizmeti ismine altında müracaat eden şahısların sağladıkları kaideler doğrultusunda kendilerine veriliyor.
KİRA YARDIMI MÜRACAAT ŞARTLARI
-Sigortalı olmamak
-Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak
-Mal varlığına sahip olmamak
-Gelir testi kararında fakirlik hududunun altında bulunmak
-Düzenli bir gelire sahip olmamak
-Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL
-Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL
-Bolu, Bingöl: 715 TL
KİRA YARDIMI ÖDEMESİ NASIL ALINIYOR?
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları’na yapılan müracaat süreçlerinde birinci vakit içinderda müracaat yapan kişinin dar gelirli olup olmadığına bakılıyor. 12 ay boyunca ödenecek olan kira yardımı hane başına olacak biçimde ayarlanıyor.
Yani, yardım dayanağı kişi bazında değil hane bazlı gerçekleştiriliyor. Müracaat sürecini tamamlayan vatandaşlar müracaat tarihini takip eden birinci 15 gün ortasında 1.500 TL fiyatındaki kira yardımlarını banka hesaplarından yahut PTT şubeleri aracılığı ile alınabiliyor.
e-DEVLET ÜZERİNDEN KİRA YARDIMI MÜRACAAT YAPILIR MI?
Kira yardımı müracaat formuna ulaşmak isteyen ve müracaatlarının alınmasını isteyen vatandaşlara müracaatlarını e-Devlet resmi internet sitesi üzerinden de yapılabiliyor. Şayet bir e-Devlet şifresi yoksa, PTT’lerden şifre alınarak giriş yapılabilir
İşte adım adım kira yardımı müracaat formuna nasıl ulaşılır yanıtı …
T.C. kimlik numarasi ve şifrenizle giriş yapın,
Arama kısmından “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması” kısmına gidin,
“Uygulamaya Git” sekmesine tıklayın
“Giriş yapmak istediğiniz uygulama kimi şahsi detaylarınize erişim hakkı istemektedir
Lütfen aşağıdaki listeyi denetim ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilgi varsa sürece devam etmeyiniz.” ikazını nazaranrek, ayrıntılarınızı denetim edin.
İşlemi onaylayarak başvuruyu gerçekleştirin.
Karşılıksız olan bu yardımlar, Aile ve Toplumsal Hizmetleri Bakanlığı doğrultusunda kira yardımı hizmeti ismine altında müracaat eden şahısların sağladıkları kaideler doğrultusunda kendilerine veriliyor.
KİRA YARDIMI MÜRACAAT ŞARTLARI
-Sigortalı olmamak
-Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak
-Mal varlığına sahip olmamak
-Gelir testi kararında fakirlik hududunun altında bulunmak
-Düzenli bir gelire sahip olmamak
-Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL
-Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL
-Bolu, Bingöl: 715 TL
KİRA YARDIMI ÖDEMESİ NASIL ALINIYOR?
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları’na yapılan müracaat süreçlerinde birinci vakit içinderda müracaat yapan kişinin dar gelirli olup olmadığına bakılıyor. 12 ay boyunca ödenecek olan kira yardımı hane başına olacak biçimde ayarlanıyor.
Yani, yardım dayanağı kişi bazında değil hane bazlı gerçekleştiriliyor. Müracaat sürecini tamamlayan vatandaşlar müracaat tarihini takip eden birinci 15 gün ortasında 1.500 TL fiyatındaki kira yardımlarını banka hesaplarından yahut PTT şubeleri aracılığı ile alınabiliyor.
e-DEVLET ÜZERİNDEN KİRA YARDIMI MÜRACAAT YAPILIR MI?
Kira yardımı müracaat formuna ulaşmak isteyen ve müracaatlarının alınmasını isteyen vatandaşlara müracaatlarını e-Devlet resmi internet sitesi üzerinden de yapılabiliyor. Şayet bir e-Devlet şifresi yoksa, PTT’lerden şifre alınarak giriş yapılabilir
İşte adım adım kira yardımı müracaat formuna nasıl ulaşılır yanıtı …
T.C. kimlik numarasi ve şifrenizle giriş yapın,
Arama kısmından “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması” kısmına gidin,
“Uygulamaya Git” sekmesine tıklayın
“Giriş yapmak istediğiniz uygulama kimi şahsi detaylarınize erişim hakkı istemektedir
Lütfen aşağıdaki listeyi denetim ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilgi varsa sürece devam etmeyiniz.” ikazını nazaranrek, ayrıntılarınızı denetim edin.
İşlemi onaylayarak başvuruyu gerçekleştirin.