Zafer Partisi’nde Birinci Ayrılık: Genel Lider Yardımcısı Soral İstifa Etti

semaver

Global Mod
Global Mod
Bartu Soral, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da etiketleyerek yaptığı paylaşımın bir daha gündeme gelmesinin akabinde istifa etti.

Zafer Partisi Kalkınma Siyasetlerinden Sorumlu Genel Lider Yardımcısı Bartu Soral’ın iki yıl evvel İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifası daha sonrası paylaştığı tweeti kimi kullanıcılar tarafınca yine gündeme getirildi.

Soral yaşanan tartışmaların akabinde gece saatlerinde Zafer Partisi’nden ayrıldığını duyurdu.

????

twitter.com

İki yıl evvelki paylaşımı gündem oldu

Soral, 12 Nisan 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da etiketleyerek yaptığı paylaşımda Soylu’nun istifasının kabul edilmemesi gerektiğini söz etmişti. Soral’ın bu açıklaması iki yıl daha sonra Twitter’da bir daha gündeme getirildi.

Bu gelişmelerin akabinde Twitter hesabından bir açıklama yapan Soral şunları yazmıştı:

“Dün evvel ünlü bir FETÖ’cüyü, daha sonra YETERLİ Parti ve CHP’yi eleştirdim. 10 dakika daha sonra isimsiz 50 kadar hesap 2 yıl evvel S.Soylu ile ilgili yazdığım bir tweeti sirkülasyona soktu. Akabinde bir küme açıkla başlığı altında hakarete başladı. Artık evvel mevzuyu açalım.

Süleyman Soylu o devir PKK ile gayret ediyor, fakat AKP ortasındaki “açılımcı” zihniyet ve Pelikan grubu-Berat Albayrak tarafınca tasfiye edilmeye çalışılıyordu. Omuz atma periyodu hatırlanacaktır. Soylu ise PKK ile gayreti sebebiyle güvenlik bürokrasisinden dayanak görüyordu.

O anda nazaranvden ayrılması terörle çabayı kesintiye uğratacak, güvenlik siyasetlerinin açılımcılar, Pelikan grubu-Berat Albayrak tarafınca şekillendirilmesi kararınu doğuracaktı. Yani özetlemek gerekirse yerinde kalsın dedim. Ne oluyoruz? Ne var bunda? Geçmişimiz ortada.

Bizim için terör ile gayret, Türk devleti ve Türk milletinin çıkarı siyaset üstüdür. Dün yazan hesapları, kendisini Zafer Partili olarak tanıtanları dikkatle not aldım. Durumu anlayamamış, hakikaten merak eden var ise, onlar için bu notu paylaşmış olayım.”