Yanlış Tedavi mi? İğne daha sonrası Tekerlekli Sandalyeye Mahkum Kaldı

semaver

Global Mod
Global Mod
Kuyruk kemiğindeki kırık için ameliyat olan 33 yaşındaki Müzeyyen Bilici, lokal anestezi için yapılan iğne daha sonrasında tekrar yürüyemedi. Bilici, yanlış tedavi teziyle savcılığa hata duyurusunda bulundu.

Ameliyat öncesi 3 iğne yapıldı

Sabah Gazetesi’ndeki habere bakılırsa;
Bursa’da özel bir hastanede ameliyat olmak isteyen kimya mühendisi Müzeyyen Bilici’nin başına gelmeyen kalmadı.

Evinde düşüncü kuyruk sokumu kemiğinden yaralanan Bilici, ağrıları geçmeyince ameliyat için hastaneye başvurdu.

Ameliyata alınan Bilici’ye, lokal anestezi için kuyruk sokumundan 2, kalçasından da bir iğne yapıldı. Teze göre kalçaya yapılan iğne sırasında hayli şiddetli bir ağrı hisseden Bilici, o günden daha sonra tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.

‘2 saat için gelmiştim, 6 gün hastanede kaldım’

Bilici şunları anlattı: ‘Ayağa kalktığımda, sağ ayağımda güç ve his kaybının olduğunu fark ettim. Tabip, iğniçin olabileceğini söyleyip beklememi söylemiş oldu. 6 saat geçtikten daha sonra bir değişiklik olmayınca, kortizon verildi. MR ve birtakım tetkikler yapıldı. 2 saatte çıkacağım diye gittiğim hastanede 6 gün kaldım. Yürüyerek gittiğim hastaniçin tekerlekli sandalye ile çıktım. 20 gün, ne olduğunu bilmeden hastane hastane gezdim. Sonunda, o enjeksiyon niçiniyle bel bölgemde sıvı ve ödem biriktiği, hudut köklerinde hasar oluştuğu belirlendi. Bursa’da tedavim devam ediyor. Şikâyetçi oldum.’

Hastaniçin yapılan açıklamada ise Bilici’nin sağ siyatik hududunda düşmeye bağlı olarak hasar tespit edildiği ve tedavisine ileri bir merkezde devam etmesi önerildiği açıklandı.