Willian Arao’dan şampiyonluk itirafı

semaver

Global Mod
Global Mod
Jorge Jesus idaresinde Dünya Kupası içinde Harika Lig ‘de önder giren ve Avrupa’da da yoluna emin adımlarla ilerleyen bu dönem Fenerbahçe ‘de Willian Arao, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

NTV’ye konuşan Brezilyalı futbolcu, Fenerbahçe’deki hayalinden şampiyonluk amaçlarına kadar biroldukça mevzuya değindi.

İşte Willian Arao’nun röportajından ön plana çıkanlar…

‘TARİHİN BİR KESİMİ OLMAK İSTİYORUM’

Fenerbahçe tarihinde yer almak istediğini belirten Arao, “Buraya geldiğim andan itibaren epeyce keyifli oldum. Avrupa’da oynamak her vakit hayalimdi. Ekip arkadaşlarım ve herkes adaptasyonum için epey yardımcı oldu. Buraya daha evvel gelen Brezilyalı oyuncular üzere burada yazılan tarihin ben de bir kesimi olmak istiyorum. Şu ana kadar kısa vadeli amaçlarımızı gerçekleştirdik.” biçiminde konuştu.

ADAPTASYON SÜRECİ

Transferinin akabinde Fenerbahçe’ye adapte olmasında grup arkadaşlarının dayanağından bahseden Arao, “İyi bir biçimde karşılandım, epey fazla arkadaşım İngilizce konuşuyor. Ben de İngilizce konuşuyorum. İspanyolca konuşan arkadaşlarım da var. Futbol manasında evvela aşikâr farklar vardı bunları hissettim. Brezilya Ligi ve Türkiye Ligi içinde belirli farklar var, birinci maçlarda bunu hissettim. çabucak sonrasında adapte oldum. Aslında bizim nasıl oynadığımız değerli, hocamızla daha evvel de çalışmıştım. Hiç kuşku yok ki kadro arkadaşlarım olmasaydı bu kadar kolay alışamazdım” dedi.

TÜRKİYE VE BREZİLYA FARKI

Türkiye ile Brezilya’daki futbolu karşılaştıran başarılı orta saha, “Brezilya’da futbolun daha sakin oynandığını söyleyebilirim. Brezilya’da her temasta faul çalınabiliyor, burada durum biraz daha farklı. Oyunun burada daha süratli oynanmasını sağlıyor. bununla birlikte hava kaideleri, saha koşulları oyunu daha süratli oynanmasını sağlıyor. Bir de pek hayli ülkeden oyuncular var burada, bunun yarattığı farklılıklar da bulunuyor” tabirlerini kullandı.

‘HAZIRLIKLI OLMALISINIZ’

Yoğun maç fikstürü hakkında konuşan Arao, Fenerbahçe’de buna hazırlıklı olmaları gerektiğini şu sözlerle ifade etti: “Maç takviminin yoğunluğunun bizi etkilediğini sanmıyorum zira bizler buna hazırlıklı olmalıyız. Fenerbahçe üzere bir gruptaysanız buna hazırlıklı olmalısınız. Her maçı kazanamazsınız. Dünyada hiç bir kadro oynadığı tüm maçları kazanamıyor. Bu üslup kayıplar olabilir, kazandığımız maçlardan daha sonra bile neler yaptığımıza bakıyoruz. Bunun üzere ortalarda ligin birinci periyodunda yaptığımız kusurları görüp düzeltmeye çalışıyoruz”

‘EKSİĞİM GOL BÖLGELERİNDE’

Sahadaki eksik yanına değinen Brezilyalı futbolcu, “Uzun top ve kısa pas atma konusunda devamlı çalıştım. Hala da çalışıyorum. Daha da uygun olabilmek için daima çalışmak gerektiğine inanıyorum. Bilhassa benim durumumda oynayan oyuncuların pas yanılgısı yapmaması gerekiyor. Eksiğim bence gol bölgelerinde biraz daha gol atabilmem gerekiyor. Birkaç tane konumum oldu fakat gol bulamadım. Daha konsantre olup daha bitirici olabileceğimi düşünüyorum” halinde konuştu.

ARDA GÜLER’E ÖVGÜLER

Fenerbahçe’nin genç yeteneği Arda Güler’e övgülerde bulunan Arao, “Kesinlikle Arda Avrupa’nın en büyük kadrolarında oynayabilir. Bir de sizin görmediğiniz kısmı var. Kendisini daima geliştirmeye çalışıyor. Nasıl çalıştığını biliyoruz. Daha deneyimli oyunculardan daima birşeyler öğrenmeye çalışıyor ve bunu alanda uyguluyor. Her maçta daha da uyguna gidiyor. bu türlü devam ederse epeyce büyük bir oyuncu olacak” dedi.

‘JESUS BİR GENERAL’

Sarı-lacivertli takımın Portekizli Teknik Yöneticisi Jorge Jesus için görüşlerini aktaran Arao, “Hocamız herşeydilk evvel doğrucu bir insan. Yalnızca grubun menfaatlerini düşünür. Daima kazanmak isteyen bir insan. Saha kenarında da görüyorsunuz daima oyuncularından azamisi talep ediyor. Biz de futbolcular olarak elimizden geleni yapıyoruz. Jesus General. Hatta generalden daha sonra hangi rütbe geliyorsa o, daima daha fazlasını talep ediyor zira.” kelamlarıyla övgülerde bulundu.

‘HAYALİM AVRUPA LİGİ’

Fenerbahçe’!nin Avrupa Ligi’ni kazanmasını hayal ettiğini söyleyen Arao, “Hayalim Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’ni kazanması. Ben oynadığım tüm kadrolarda kupa kazanmak için oynadım. Maçlar oynandığında denetimimiz haricinde gelişebilir lakin biz her maçı kazanmak için çalışıyoruz ve alana çıkıyoruz. Ligde yahut kupada da kazanmak için alanda oluyoruz” açıklamasını yaptı.

ŞAMPİYONLUK İTİRAFI

Şampiyonluk gayelerine ve Galatasaray ile oynayacakları derbi maçına da değinen Arao, “Galatasaray maçı için heyecanlanmaktan fazla önümüzdeki birinci maçı oynamak için heyecanlanıyorum. Benim için her vakit en değerli maç bir daha sonrakidir, maksadımız üç puan almak sonuçta. Derbilerin yeri her ülkede farklıdır, buraya gelmedilk evvel Alex’le de konuşmuştum kimi görüntüler da izledim. Kazanmak istiyorum derbiyi fakat ben her maçı kazanmak istiyorum. Yalnızca Galatasaray’ı yenerek şampiyon olamayız.” yorumunu yaptı.

GALATASARAY’DAN TEKLİF ALDI MI?

2016-2017 döneminde Galatasaray’dan teklif alıp almadığına yönelik soruya ise Brezilyalı orta saha, şu sözlerle yanıt verdi: “İtiraf etmem gerekirse bu biçimde bir şey olup olmadığını hatırlamıyorum. Benim menajerim babam, somut şeyler olmayınca bana söylemiyor. Tahminen olmuş olabilir fakat benim haberim yok.”