Ulusal Eğitim’den Suriyeli Ailelere 3 Milyon Liralık İkram Çantası: Şemsiye, Havlu, Masa Saati

semaver

Global Mod
Global Mod
Ulusal Eğitim Bakanlığı, Suriyeli çocuklar ve ailelerine armağan edilmek üzere 1.4 milyon TL’ye, 4 biner adet, cüzdan, havlu, şemsiye, kolonya, saat üzere hediyelikler satın aldı. MEB tıpkı ihaleyi iki ay ortayla yenidenladı. Toplam maliyet 3 milyon lira oldu.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine bakılırsa, Milli Eğitim Bakanlığı, 17 Şubat 2022’de ihaleye çıkarak, “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES)” kapsamında yabancı asıllı öğrencilerin ailelerine armağan etmek için promosyon materyali alacağını duyurdu.

Masa saati, bloknot, magnet açacak, tükenmez kalem…

Bakanlık bu kapsamda Suriyeli ailelere içerisinde cüzdan, havlu, tam otomatik şemsiye, kolonya, maske, masa saati, bloknot, magnet açacak, tükenmez kalem olan 4 bin adet bez çanta dağıtacak.

2 kere ihaleye çıkıldı

4 bin paket eser için toplam 21 Mart 2022 ününde 1 milyon 367 bin TL’lik mukavele imzalandı. 15 Nisan 2022’de de tıpkı ihaleyi yenidenlayarak 4 bin paket promosyon eseri daha satın aldı. MEB’in sırf 2 ayda Suriyeli çocukların ailelerine dağıtmak için armağan edeceği 8 bin paket promosyon materyali için ödenen fiyat yaklaşık 3 milyon TL’yi bulacak.

MEB tarafınca alınan promosyon gereçleri ortalarında Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya. Batman, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Sakarya, Şanlıurfa, Osmaniye, Eskişehir, Yalova, Samsun, Çorum vilayetlerinde, Ulusal Eğitim Müdürlüklerine verilecek. Armağanlar Suriyeli çocukların ailelerine verilecek.