Professional
New member
AK Parti iftar programına katılan Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı konuşmada, Kilis için bereketli bir gün olduğunu tabir ederek, “Kilis’te eğitim yatırımlarımız yaklaşık 130 milyon TL iken, bugünkü kıymetlendirme toplantısından daha sonra 470 milyonluk ek bütçeyi Kilis’e kazandırmış olduk. Kilis’in eğitim bütçesini 600 milyon TL’ye çıkarmış olduk. Kilis kritik bir vilayetimizdir. Hudut vilayetimizdir, fazlaca yük çeken, sıkıntı çeken, çilekeş bir vilayetimizdir. Eğitimde de birebir sıkıntılar var. Konuklarımız var, süreksiz muhafaza altında olan Suriyeliler var. Sahiden epeyce büyük yatırımlara muhtaçlığı vardı. En kısa müddette bu eksiklikleri gidereceğiz. Ek 470 milyon TL ile yatırım ile bir arada bir daha sonraki ziyaretimizde eğitimle ilgili farklı şeyleri konuşuyor olacağız. Eğitimde de son 19 yıl daha evvelki devirlerde rastlanmamış bir eğitimde okullaşma oranlarına ulaştık. 355 bin civarında derslik var iken 955 bin dersliğe sahip eğitim sistemimiz var. Bizim eğitim sistemimizde 38 milyon öğrenci var, 1.2 milyon öğretmenin olduğu eğitim sisteminden bahsediyoruz. 2000’li senelerda 500 bin öğretmen varken, 1.2 milyon öğretmenin olduğu bir eğitim sistemimiz var” dedi.
Bakan Özer’e, Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Kilis Belediye Lideri Servet Ramazan, AK Parti Vilayet Lideri Mehmet Murat Karataş, MHP Vilayet Lideri Mustafa Demir ile sivil toplum örgütü temsilcileri eşlik etti.
Bakan Özer’e, Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Kilis Belediye Lideri Servet Ramazan, AK Parti Vilayet Lideri Mehmet Murat Karataş, MHP Vilayet Lideri Mustafa Demir ile sivil toplum örgütü temsilcileri eşlik etti.