‘Türkiye kesinlikle helalleşecektir’

Professional

New member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara “Elektiriğe, doğal gaza, suya hepsine artırımı sen yapıyorsun. Dönüyorsun vatandaşa ‘sen sakın artırım yapma’ diyorsun” diye seslendi. Kılıçdaroğlu, dün partisinin TBMM’deki küme toplantısında özetle şunları söylemiş oldu:

KELAM VERİYORUM: Bayan erkek ayrımının olmadığı, kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz, bunun kelamını veriyorum. Kesinlikle Türkiye kucaklaşacak, hellalleşecektir. Kesinlikle İstanbul mukavelesi yürürlüğe girecektir.

BAYBURT’A MİLLETVEKİLİ DAVETİ: Milletvekilleri arkadaşlarımız, Türkiye’yi gezip vatandaşın, esnafın kaygısını dinlemeye devam ediyor. Bayburt’ta bir esnaf arkadaşımız ‘bizim satış yapabilmemiz için avizelerimizi yakmamız, sergilememiz gerekiyor fakat maalesef yakamıyoruz tasarruf yapmamıza karşın elektrik faturamız yüzde 50 arttı’ diyor. Bayburtlu kardeşlerim milletvekili istiyorum sizden, Bayburt’un büyümesini istiyorsanız, işsizlik olmasın diyorsanız oyunuzun rengini değiştireceksiniz.

KELAMINI TUTMAYANA OY VERMEYİN: Bir siyasal iktidar halkın oylarıyla iktidara geliyorsa verdiği kelamları tutmalı. 19 Ocak 2022 muhtarlar toplantısı yapılıyor. ‘Muhtar maaşlarını taban fiyat düzeyine yani 4 bin 250 liraya yükseltme sonucu aldık’ diyor. Hala artırım yok, niçin yok? Pratisyen tabiplere 2 bin 500 uzman hekimlere da 5 bin lira artırım yapılacaktı. Biz tamam dedik eksiklik var, bütün sıhhat çalışanlarını kapsaması lazım fakat takviye vereceğiz dedik. Gitti kurula, kuruldan çıkmadı. daha sonra sağlıkçılar ile ilgili hususlar tümüyle çıkarıldı ve torba kanun geldi o biçimde geçti. Tam 4 ay geçti. Sağlıkçılar ile ilgili verdikleri kelamı tutmadılar. Bir siyasetçi verdiği kelamı tutmazsa o siyasetçinin partisine oy vermeyeceksiniz kardeşim.

ZEYTİN AĞAÇLARINA ALERJİSİ VAR: AK Parti’nin bu zeytin ağaçlarına bir alerjisi var, zeytin ağaçlarını bir biçimde ranta açacak. Birinci kanun 2009’da geldi. Görüşüldü, lakin daha sonra Meclis’ten reaksiyonlar geldi. AK Parti milletvekilleri de zeytin olan bölgelerine gidemediler, geri çektiler. 2010’da birebir kanun teklifi tekrar geldi. O da geçmedi. 2014’te, 2017’de, 2019’da, 2020’de tekrar geldi. Her seferinde Meclis’te görüşülürken vicdan sahibi AK Partili vekillerin de itirazı üzerine genel şurada görüşülmeden bunların tamamı geri çekildi.

NÜKLEERİN ‘N’SİNİ BİLMEYENİ ATAYABİLİR: Nükleer Güç Düzenlemesi’ne önemli itirazlarımız vardı. Kanunun yayımlandığı gün Nükleer Düzenleme Kurumu ile ilgili de düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Şu anda nükleer sözünün N’sini bilmeyen bir kişiyi oraya atamak mümkün. Eğitim seviyesi ne olursa olsun istediğini Erdoğan atayabilecek. Anayasa Mahkemesi’ne itirazımızı hazırlayacağız.

‘Bunların sorumlusu kim?’

AYLARDIR UYARDIM:
Aylardır ‘gıda krizi geliyor tedbir alın’ dedim. Devletin organları bana bağlı değil fakat ben gerçekleri görüyorum, devleti yönetenler devletten habersiz. Enflasyon sopasını yoksulun fukarının sırtında kırdılar. Minimum ücretliler açlık hududun altında fiyat alıyor. Bütün bunların sorumlusu kim? Kim yaptı bu artırımları?

MÜFETTİŞLERİ GERİ ÇEK: ‘Kim artırım yaptı derhal müfettiş zabıta gönderelim denetleyelim’ diyor. Bu işler kontrolle, sopayla olmaz. Elektiriğe, doğal gaza, suya hepsine artırımı sen yapıyorsun. Dönüyorsun vatandaşa ‘sen sakın artırım yapma’ diyorsun. Bu müfettiş ve zabıta tayfasını derhal geri çekeceksin. Tarım kanunda epey açık bir karar var her yıl ulusal gelirin en az yüzde 1’i oranında çiftçiye takviye vereceksin