‘Türkiye hak ettiği yeri almaktadır’

Professional

New member
ANKARA Milliyet – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı niçiniyle yayımladığı iletisinde “30 Ağustos, esaret ve hürriyet içinde bir tercihe zorlandığında Türk milletinin neleri başarabileceğinin, nelerden vazgeçebileceğinin en açık ispatı olmuştur. Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını kutlayacağımız 2023, inşallah büyük ve kuvvetli Türkiye’nin inşasını müjdelediğimiz yeni bir milat olacaktır” dedi.

Mesajına “Bugün, Büyük Zafer’in 100. yıl dönümüne ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diyerek başlayan Erdoğan, “bayram sevincimizi paylaşan tüm dostlarımıza şahsım, ülkem ve milletim ismine teşekkür ediyorum” tabirlerini kullandı. Erdoğan, tarihi ulu zaferlerle dolu milletin, her türlü yokluk ve imkânsızlığa karşın yürüttüğü kurtuluş gayretini, 30 Ağustos 1922’de kesin ve emsalsiz bir zaferle neticelendirdiğini belirterek, “Büyük Zafer’le bir arada bugün üzerinde özgürce yaşadığımız toprakların ebedi ve ezeli vatanımız olduğu bir sefer daha tescil edilmiştir. 30 Ağustos, esaret ve hürriyet içinde bir tercihe zorlandığında Türk Milleti’nin neleri başarabileceğinin, nelerden vazgeçebileceğinin en açık ispatı olmuştur” vurgulamasını yaptı. Artan üretim kapasitesi, her ay rekorlar kıran ihracatı, savunma sanayiinde hayata geçirdiği projeleri ve bölgesel problemlerin tahlilinde üstlendiği sorumluluklarla Türkiye’nin yeni dünya sisteminde hak ettiği yeri almakta olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti: “Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlayacağımız 2023, inşallah büyük ve kuvvetli Türkiye’nin inşasını müjdelediğimiz yeni bir milat olacaktır. Bu niyetlerle Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

TBMM Lideri Mustafa Şentop da iletisinde, 30 Ağustos’un 100. yılının, gelecek kaç 100 yılların muştusu olduğunu vurgulayarak, “Başta bağımsız Türkiye fikriyle tarihimize altın sayfalar ekleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu aziz vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun, Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Ülkemiz ‘Barışın tatlı güneşi’ ile aydınlanacak

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı bildirisinde şunları kaydetti: “Ülkesini ve milletini esaretten kurtarmış bir kahraman olarak Ankara’ya dönen Büyük Başkan, gençlik senelerından itibaren kurduğu Cumhuriyet düşünü hayata geçirmek için, bu büyük zaferin çabucak akabinde işe koyulmuş ve bu düşü ‘Barışın tatlı güneşi…’ olarak tanım etmişti. Söz veriyoruz: Hoş ülkemiz “Barışın tatlı güneşi” ile aydınlanacak.”