Türk TIR Sürücüsüne Tokat Atmıştı: Bulgaristan, 2 Polisin Açığa Alındığını Duyurdu

semaver

Global Mod
Global Mod
Bulgaristan’da Türk TIR sürücüsü Muhsin Kazan’ı (52) yanılgılı sollama yaptığı sebebi öne sürülerek durdurup rüşvet isteyen, vermeyince de tokatlayan polis ile yanındaki grup arkadaşı hakkında soruşturma yapılması için Bulgaristan Sofya Bölge Savcılığı, İçişleri Bakanlığı’na yazı gönderdi. Talimat üzerine 2 polisi açığa alan Sofya Emniyet Müdürlüğü, telefonla ulaştığı Kazan’ı da sözüne başvurmak üzere davet etti.

Türkiye’de milletlerarası nakliyat firmasında TIR sürücüsü olarak çalışan Muhsin Kazan, Almanya’ya götürdüğü dokuma mamüllerini boşaltıp, ülkeye dönmek için yola çıktı. Kazan, Bulgaristan’ın başşehri Sofya yakınlarında otoyolda ilerlerken polisler tarafınca yanılgılı sollama yaptığı sebebi öne sürülerek durduruldu. Muhsin Kazan, aracından inip, polis otosunun yanına gitti. Para cezasını keseceğini söyleyen Bulgar polisi, rüşvet istedi. Polis, rüşvet vermek istemediğini söyleyen Kazan’a tokat attı. O anlar, Kazan’ın kullandığı TIR’ın güvenlik kamerasına yansıdı.

Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) bahse ait haberi ve Muhsin Kazan’ın başvurduğu Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği’nin teşebbüslerinin akabinde Bulgaristan Sofya Bölge Savcılığı, basında yer alan haber, imajlar ve polisin rüşvet isteyip, bedensel ziyan verdiği nedeni öne sürülerek polis memuru hakkında soruşturma başlattı.

Savcılık, İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Müdürlüğü’ne, genel nitelikteki kabahatlerin mümkün bileşimi hakkında bilgi oluşturmak için bir inceleme yapması için yazı gönderdi.

Bunun üzerine Sofya Emniyet Müdürlüğü, tokat atan ve yanında bulunan polis memurunu vazifeden uzaklaştırıp açığa aldı ve haklarında soruşturma başlattı. Savcılığın ayrıca, mevzuyla ilgili Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği’nden bilgi isteyeceği kaydedildi.

‘Sofya emniyetine davet edildim’

Kamera imajlarıyla Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği’ne başvurup şikayetçi olan Muhsin Kazan, polisler hakkında soruşturma başlatın Sofya Emniyet Müdürlüğü’nden telefonla aranarak, tabirine başvurulmak üzere davet edildi.

Sofya Emniyet Müdürlüğü’nde Türkçe bilen bir nazaranvlinin kendisini telefonla aradığını söyleyen Kazan, ‘Bana tokat atan polis ile yanındaki polis hakkında soruşturma açtıklarını ve açığa aldıklarını söylemiş olduler. Sözüme başvurmak üzere beni Sofya’ya davet ettiler. Ben İstanbul’da bulunduğumu ve hafta ortasında yeni yükle Almanya’ya yola çıkacağımı ve Sofya’ya uğrayıp sözümü vereceğimi söylemiş oldum kendilerine. Ayrıyeten olaydan dolayı psikolojimin bozulduğunu ve Bulgaristan’dan geçmeye korktuğumu kendilerine ilettim.

Birebir olayın başıma bir daha gelebileceğini anlatıp, huzursuz olduğumu anlattım. Bana, ‘Hiç merak etmeyin, Sofya sonlarına girince bizi telefonla arayın. Size bir grup göndereceğiz ve sizi karşılayıp, inançlı bir biçimde emniyete getirileceksin’ dediler. Hiç telaş duymamamı istediler. Sözümü alıp, bırakacaklarını söylemiş olduler. Ben de hafta ortasında Almanya’ya giderken, Sofya’ya uğrayıp, sözümü vereceğimi kendilerine ilettim’ dedi.

‘Tazminat davası açacağım’

28 yıldır TIR sürücülüğü yaptığını birinci kere başına bu biçimde bir olay geldiğini söz eden Kazan, büyük ıstırap yaşadığını söylemiş oldu.

İki çocuğu bulunan Kazan, arkadaşları ile bir arada Bulgaristan’da yaşadıkları meseleleri içeren bir rapor hazırlayacaklarını ve Sofya Büyükelçiliği’ne sunacaklarını belirterek, ‘Ayrıca elçiliğimiz aracığıyla hususla ilgili avukat tutacağım.

Hukuk çabasını devam ettireceğim, polisler hakkında şikayetçi olacağım. Ayrıyeten polislerle ilgili maddi ve manevi tazminat davası açacağım’ diye konuştu.