Tümer Metin’den flaş yorum: Bu saatten daha sonra oynamasına gerek yok!

semaver

Global Mod
Global Mod
Tivibu Spor yorumcusu Tümer Metin, Beşiktaş ‘ın alanında Fenerbahçe ile 1-1 birliktee kaldığı çabayı masaya yatırdı.

Siyah beyazlı grupta Batshuayi ve Larin’i eleştiren Metin, Fenerbahçe’de ise tıpkı Galatasaray maçından daha sonra olduğu üzere Mert Hakan Yandaş’ı amaç aldı.

Tümer Metin’in Beşiktaş – Fenerbahçe derbisi yorumlarından öne çıkanlar şöyle:

“VALERIEN HOCA KOLUNU KANADINI KIRDI”

“Batshuayi’nin çıkışı falan olağandı lakin Ghezzal’ın çıkışıyla Valerien hoca kolunu kanadını kırdı. İsmail Kartal da Serdar Dursun’a oyunda kaldığı müddet içerisinde nasıl tahammül etti ona anlamadım. O çıkana kadar 10 kişi oynadı Fenerbahçe. 15 gol atıyorsa Serdar Dursun beklentiyi karşılamış demektir ancak Fenerbahçe’nin santraforunun seyirciyi de tatmin etmesi lazım. Sorun sokakta taraftara birinci almak istediğimiz santrafor dersiniz. Serdar Dursun’un önümüzdeki dönem tek forvet olabileceğini düşünen var mı? Kalsın, sıkışınca içeri atarsın forveti çiftlersin örneğin. Futbolcudan evvel salona giren, kendisine fizik olarak da bakan hocalar için şöyleki bir tespitim var, Valerien Ismael bu biçimdedir demiyorum, olabilir mi diye soruyorum. Fiziki kurallara bu kadar umursuyorsan Ghezzal üzere oyuncular için 75’te tabela kalkar. Onun o narin yapısı maçın sonunu kaldırır mı diye. Ghezzal’ı çıkarırsan hele ki yorulmamışken bir bacağını kaybediyorsun demektir”

“BU SAATTEN daha sonra OYNAMASINA GEREK YOK”

“Beşiktaş’ın gidişatında hamle oyuncularının ne yapacağı değerliydi. Larin neredeyse boş kaleye atamamış, Batshuayi penaltı kaçırmış. esasen dönemin genelinde bu iki ismin gol eksikliği niçiniyle Beşiktaş bu dönemi bu biçimde geçirdi. Batshuayi’nin bu saatten daha sonra oynamasına da gerek yok. Geçen hafta oyundan çıkarken yaptığından daha sonra oynamaz diye varsayım ediyordum. Bathsuayi’yi sağ kenar oynatırdım, Atiba’yı, Larin’i kim olursa olsun oynatırdım lakin Kenan’ı oynatmazdım. Kuntz’un Kenan üzerinden açıklaması tesirli oluyor üzere oluyor lakin bir hamle oyuncusundan defansif katkı almak ekstra bir şey olabilir fakat sağ çizgi oyuncusu olabilmesi epeyce muhtemel değil”

“MERT HAKAN’IN YAPTIĞI HOŞ BİR HAREKET DEĞİL”

“Beşiktaş rakibi bozmaya yönelik oyun seçti. Yıldızlar da bu maçlarda muhakkak olur. Her hafta söylüyorum, Mert Hakan hakemle yahut saha içi dışı tüm faktörlere harcadığı mesaiyi ayağına harcadığını görmedik. Yorulmuyor da o mesaiyi alandan öteki yere harcamaktan. Bir de Mert Hakan’ın her rakibiyle olan pozisydaha sonrasında elini karşısındakinin ensesine götürmesi hoş bir hareket değil. Bir baba figürü, ağabey figürü üzere o rahatsız edici bir hareket. Küçük bile olsa günün sonunda tıpkı alandasın. Tıpkı seyircinin önündesin. Birebir imgenin içerisindesin. Ekrana yansıyan imgede kabul edilebilir bir tarafı yok bana bakılırsa.”

“BİZ SERGEN’LE FENERBAHÇE MAÇLARINI BEKLERDİK”

“İrfan Can’ın da üstündeki baskıyı atamadığını düşünüyorum. her insanın ondan beklentisinin onda baskı yarattığını düşünüyorum. Birtakım oyuncular bu biçimde türbülansa girer ancak bir çıkış maçı yakalar maçı taşır. Ona o denli bir maç da gelmedi bir türlü. Espriyle karışık biz Sergen Yalçın’la bir arada Fenerbahçe derbilerini bekliyorduk. Dönemin tamamını silelim morali üst çekelim diye”