Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı galibiyetin sırrını verdi!

semaver

Global Mod
Global Mod
Muhteşem Lig ‘de 19. haftada Bordo-Mavililer alanında İstanbulspor’u 4-0 üzere rahat bir skorla geçti. Trabzonspor ‘a zaferi getiren golleri Yusuf Yazıcı, Marc Bartra, Anastasios Bakasetas ve Trezeguet attı. Bu sonuçla Karadeniz devi puanını 35 yaptı ve tepe yarışından kopmadı.

‘Oyunun bu biçimde başlayacağını biliyorduk’

Akyaz’da taraftarı önünde tam 35 maçtır yenilmeyen Fırtına’da teknik yönetici Abdullah Avcı oyunu kıymetlendirdi. Deneyimli hoca, “Oyunun bu biçimde başlayacağını biliyorduk. Birinci yarı prestijiyle topa yüzde 75’lerde sahip olduk lakin pasın şiddetini, formasyondaki neyi planladıysak bunları daha süratli uygulamamız lazım. Yardımcı koşular, oyunun tarafını değiştirmeler, oyunu hızlandırmalar… Bunları yapmalıyız” dedi.

Avcı şöyleki devam etti:

“Rakibin planı yanlışsız plandı. Birinci yarıda soyunma odasında oyunun hızlanmasını, pasın hızlanmasını istedim. Oyun farka gitti. Kazanmak, kazanma alışkanlığı yakalamak kıymetli. Oyun 0-0 ve 1-0 gittiği sürece rakip daima oyunun ortasında oluyor. Tüm oyuncularımı kullanmaya çalıştım, onlar da güzel karşılık verdi. Hakikat vakitte uygun bir galibiyet aldık. İstanbulspor’a muvaffakiyetler diliyorum.”

‘Trabzonspor hoş şeyler yaşatacak’

Medical Park Stadyumu’nu dolduran taraftara da seslenen başarılı çalıştırıcı, “Taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Trabzonspor’a takviyelerine devam etsinler, sonuna kadar oyunun ortasında olsunlar. Trabzonspor onlara hoş şeyler yaşatmaya devam edecek” yorumunu yaptı.

‘Ne konuştuğumuz ortamızda…’

Maç başında Fatih Tekke ile olan diyaloğu sorulması üzerine ise Abdullah Avcı, “Oyuncu olarak hocayı epeyce seviyorum. Şampiyon olduğu gün sonraki gün beni aradı telefonla. Ne konuştuğumuz bizim ortamızda kalsın” sözlerini kullandı.