TOKİ Konutları İçin Tanıtım TIR’ı: Sanal Gerçeklik Gözlüğüyle Konut Projesi İzlettiler

semaver

Global Mod
Global Mod
Yaklaşan seçimler öncesi hükümetin deklare ettiğı konut projesi için oluşturulan tanıtım TIR’ında vatandaşlara ilerde yapılması planlanan konutlar sanal gerçeklik gözlüğü ile izletildi.

Projeye 7.5 milyon müracaat var, 5 yılda 500 bin konut kelamı verildi. Muhalefet partileri sayıları pek de gerçekçi bulmuyor

Tanıtım TIR’ı Ankara’da 15 Temmuz Kızılay Ulusal İrade Meydanı’na park edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük konut kampanyası olarak lanse edilen projeye 7,5 milyon müracaat olduğunu duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anlattıklarına göre tüm vilayet ve ilçelerde 2023-2028 ortasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin toplumsal konut, 250 bin konut emelli arsa ve 50 bin iş yeri yapılacak. Lakin TOKİ bilgilerine bakılırsa kurumun son 20 yılda yapabildiği konut sayısı yaklaşık 1 milyon. Muhalefet daha evvel de kelamı verilip çabucak hemen başlanmayan projeler olduğunun altını çizip seçim öncesi vatandaşa ‘hayal satıldığını’ savunuyor.

Vatandaşlara meskenler sanal gözlüklerle gezdirildi

TIR, 12 Kasım’a kadar 17 farklı kente uğrayacak.

İşte o konut projesi için TOKİ tarafınca hazırlanan tanıtım TIR’ında vatandaşlara projedeki konutlar sanal gerçeklik gözlüğü ile gezdirildi. TIR, Ankara’da 15 Temmuz Kızılay Ulusal İrade Meydanı’na park edildi. TOKİ Uygulama Dairesi Başkaı Osman Direnç şunları söylemiş oldu: ‘Vatandaşlarımızın burada kat planlarımız ve projelerimizde kullandığımız materyaller hakkında bilgi sahibi olması sağlanacaktır. TIR’ımız 14 Ekim’de Ankara Kızılay Meydanı’nda misyonuna başlamış olup; Kırşehir, Konya, Diyarbakır, Tunceli, Zonguldak ve Muğla üzere 17 kentimizde kent meydanlarında bakılırsavini 12 Kasım’a kadar yerine getirecektir. Rekor müracaat sayısı ile yönetimimize itimadını gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor tanıtım TIR’ımıza davet ediyoruz.’