Elektrikli araç kesiminde değerli bir yere sahip olan pillerin, dayanıklılığı araç sahipleri için değerli bir parametre olarak görülüyor. Birçok MESKEN sahibi, pillerini değiştirmeden kaç km ya da kaç yıl araçlarını kullanabileceklerini merak ediyor. Tesla‘nın kurucu ortağı ve eski CTO’su JB Straubel, bir KONUT pilinin ne kadar dayanabilmesi gerektiğine dair fikirlerini paylaştı.
Pillerin 15 yıl dayanması gerekir
Straubel, gerçekleştirdiği bir röportaj sırasında KONUT pillerinin dayanıklılığı hakkında açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada: “İnsanların otomobil için ne hedeflediğine bağlı olarak öznel bir şey lakin birden fazla durumda kolaylıkla 15 yıl olacağını düşünüyorum.” tabirlerinde bulundu.
Elektronikler için mutlak kuantum sürat hududu hesaplandı
21 sa. evvel eklendi
2019 yılında vazifesi bırakana kadar Baş Teknoloji Sorumlusu olarak Straubel, Tesla’nın pil geliştirmesinden de sorumluydu. Yeni şirketi Redwood Materials hakkında da konuşan Straubel, şirketinin yılda yüz binlerce otomobil için kâfi olduğunu belirttiği 8-10GWh geri dönüşüm yaptığını söylüyor.
Pillerin 15 yıl dayanması gerekir
Straubel, gerçekleştirdiği bir röportaj sırasında KONUT pillerinin dayanıklılığı hakkında açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada: “İnsanların otomobil için ne hedeflediğine bağlı olarak öznel bir şey lakin birden fazla durumda kolaylıkla 15 yıl olacağını düşünüyorum.” tabirlerinde bulundu.
Elektronikler için mutlak kuantum sürat hududu hesaplandı
21 sa. evvel eklendi
2019 yılında vazifesi bırakana kadar Baş Teknoloji Sorumlusu olarak Straubel, Tesla’nın pil geliştirmesinden de sorumluydu. Yeni şirketi Redwood Materials hakkında da konuşan Straubel, şirketinin yılda yüz binlerce otomobil için kâfi olduğunu belirttiği 8-10GWh geri dönüşüm yaptığını söylüyor.
- Anasayfa
- Ömür
- Araba Teknolojileri Haberleri
- Tesla’nın eski CTO’su pillerinin dayanıklılığına dair yorum yaptı