Tabip Göçü Tüm Süratiyle Sürüyor: Ağustosta Yeni Tepe Görüldü

semaver

Global Mod
Global Mod
Türk Tabipleri Birliği (TTB), sıhhat çalışanlarının yurt haricinde çalışabilmesi için aldığı ‘iyi hal belgesi’ne aylık müracaatın 281’e ulaşarak rekor kırdığını duyurdu.

“Biroldukca genç doktor yurt haricinde iş bulmak için evrak topluyor”

Son periyotta hayli sayıda doktor çalışma kaidelerinin tartısı niçiniyle kamudan istifa ederken, biroldukca genç doktorsa yurt haricinde iş bulmak için evrak topluyor.

Sadece birinci sekiz ayda bin 683 başvuru

TTB’nin Twitter paylaşımına göre müracaatlar 2022’nin yalnızca birinci sekiz ayı prestijiyle bin 683’e ulaştı. Ağustosta görülen 281 sayısı da bununla birlikte bir rekor.

Geçen yıl genelinde ise 1405 tabip kelam konusu belgeyi aldı.

“Açık konuşuyorum, varsın gidiyorlarsa gitsinler”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 8 Mart’ta Beştepe’deki konuşmasında kelamı hekimlere getirerek şunları söylemişti: “Doktorlar az para aldığı için ayrılıyorlar. Samimi konuşuyorum. Dost acı söyler. Bu hastaneleri inşa eden biziz. Hekimleri okutan yetiştiren devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi. Az para veriyormuşuz. Sordum en az alan ne alıyordur 8-9 bin, en epeyce alan ne alıyordur 25 bin civarında. Buna karşın özel dal daha büyük paralar verdiği için kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum, varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren hekimlerimizi istihdam ederiz. Bunlarla yola devam ederiz. Daha da ileriye gidiyorum. Gerekirse yurt haricinden ülkemize dönmek isteyenleri hızla buraya davet eder, istihdam ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Asistan hekimlerimizle yola devam ederiz. Doktorluk üzere aziz bir mesleği yalnızca paraya bina etmek, dayamak herbiçimde pek de insanı değildir.”