Su yosunundan etraf dostu ses yalıtım gereci geliştirildi

kunteper

Global Mod
Global Mod
Mevcut ses yalıtım malzemeleri, ekseriyetle kolay bir biçimde geri dönüştürülemeyen plastikten yapılıyor. Buna karşılık Hindistan’dan bir araştırma grubu, su yosunundan türetilen membranlar geliştirerek ses yalıtım gereçlerine daha çevre dostu bir alternatif getirdiklerini söylüyorlar.

Ses yalıtımı dışında yeni özellikler de eklenecek

Hindistan Teknoloji Enstitüsü bilim insanları, su yosunundan türetilen ve agar olarak bilinen jelatinimsi bir unsurla yeni bir ses yalıtım materyali geliştirdiler. Takım, agardan ürettiği ince sinemaların hem kalınlığını birebir vakitte gözenekliliğini değiştirdi.

Malzemeyi test etmek için araştırmacılar, iki mikrofon bir hoparlör ve geliştirilen sinemanın yer aldığı bir ses tüpü oluşturdular. Ses tüpünün bir ucunda hoparlör öteki ucunda sinema yer alırken ortada bulunan iki mikrofondan biri hoparlörden gelen öteki mikrofon ise sinemadan yansıyan sesi ölçtü.

Cihanın ölçülen en kuvvetli manyetik alanında yeni rekor geldi

1 gün evvel eklendi

Yaklaşık %80 gözenekliliğe sahip yeni membranın, geniş frekans aralığında âlâ sonuçlar gösterdiği görüldü. Membran, mevcut kullanılan ses yalıtım gereçleriyle emsal bir performans sergiledi. Araştırmacılar, biyolojik olarak bozunabilen bu membranın petrokimyasallara muhtaçlık duymaması açısından etraf dostu bir tahlil olabileceğini söylüyorlar.

Bilim insanları, membranı geliştirmeye devam ederek alev direnci üzere yeni özellikler eklemeyi planlıyorlar. Ayrıyeten öteki bitki bazlı materyallerin kullanması da bir öbür araştırma alanını oluşturuyor.