Son dakika Trabzonspor transfer haberi! Fırtına’da sürpriz ayrılık! Cornelius gitmek istiyor

semaver

Global Mod
Global Mod
Süper Lig’in 4. haftasında Galatasaray ile golsüz birliktee kalan Trabzonspor ‘da transfer hareketliliği yaşanıyor. Bordo-mavili takımın şampiyonluğunda kıymetli rol oynayan yıldız isim kadroya veda ediyor.

CORNELIUS AYRILMAK İSTEDİ

Geçen dönemin flaş oyuncularından Cornelius’un son periyotta alınan başarısız sonuçların akabinde mutsuz olduğu kaydedildi. Danimarkalı golcünün taraftarın reaksiyonu ve tenkitlere mana veremediği tez edilmişti.

2025’E KADAR MUKAVELESİ VAR

Trabzonspor’un geçen yaz Parma’dan transfer ettiği Cornelius’un bordo-mavili kulüple 2025 yazına kadar kontratı bulunuyor. Geçen dönem Trabzonspor’un şampiyonluğuna 15 golle katkı yapan Andreas Cornelius, bu dönem da 7 resmi maçta 3 kere fileleri havalandırdı.

KOPEHAG’A DÖNÜYOR

Trabzonspor’da Andreas Cornelius eksi ekibi Kopenhag’a dönüyor. Danimarka grubu, 29 yaşındaki futbolcu için Trabzonspor ile mutabakat etabına geldi.

6 MİLYON EURO

Danimarka basınının haberine göre; Trabzonsporlu Cornelius, 6 milyon Euro’ya eski ekibi Kopenhag’a satılıyor. BT’nin verdiği bilgiye göre Andreas Cornelius, FC Kopenhag ile uzun müddettir bağlantı halindeydi ve yakın vakitte bir çocuğu olunca aile meskene dönmek istedi.

‘SIKIŞIP KALDIM’

Trabzonspor’un en büyük gol umutlarından Cornelius, hem Kopenhag’a elenmelerini tıpkı vakitte kendisinin iki maçta da sessiz kalmasını Danimarka basınına değerlendirmişti.

Ekstra Bladet Gazetesine konuşan ve evvela kendisinin rakip defans içinde sıkıştığını belirten bordo-mavili futbolcu, “Beni marke eden Denis Vavro’nun gereğince baskı altında olduğunu düşünmüyorum. Gereğince süratli oynamadığımız için maç boyunca iki stoper ile altılı içinde sıkışıp kaldım” diye konuştu.

“BİR HAYAL GERÇEK OLDU”

Danimarka basını da şiddetli maça geniş yer ayırmıştı. Ekstra Bladet ‘Kopenhag’ın yeni kralı’ başlığını atarken, “Parken Stadı’ndaki birinci maçı 2-1’lik bir sonuçla kazanan Kopenhaglılar rövanşta en zeki ve en olgun kadroydu. Bu niçinle de artık bankadaki hesabında 200 milyon kron (500 milyon TL) var” tabirlerini kullandı.

TV2 Sport, ‘Avrupa’nın en itibarlı kulüp turnuvasında Kopenhag tarihinde 5. defa yer alacak. Zira, Şampiyonlar Ligi elemelerinin son etabında Cornelius ve Larsen’li Trabzonspor’u elediler’ kelamlarıyla galibiyeti duyururken, DR Sport da ‘Bir hayal gerçek oldu’ Başlığını attı, “FC Kopenhag’ın bu kadar ilerlemesinin gerisindeki kişi, Trabzon’da kusursuz kurtarışlar yapan kulübün kalecisi Avustralyalı Mathew Ryandı” değerlendirmesinde bulundu.

KOPENHAG’A DEVLER LİGİ’NDE GÜÇ GRUP

Kopenhag Şampiyonlar Ligi’nde Dortmund, Manchester City ve Sevilla ile tıpkı kümeye düştü. (Skorer)