Son dakika Galatasaray haberi! Usta isimden çarpıcı kelamlar: Bana göre 3 büyük sorun var!

semaver

Global Mod
Global Mod
Okan Buruk idaresindeki Galatasaray , Spor Toto Harika Lig ‘de birinci 7 haftada son dakikalarda gelen galibiyetlerle taraftarların yüzünü güldürdü. Sarı-kırmızılıların ulusal ortada evvel gösterdiği performansı Milliyet Gazetesi’nin duayen isimlerinden Osman Şenher kaleme aldı.

İşte Osman Şenher’in ‘Kerem ve Yunus rekabete girmeli’ yazısından satır başları…

Galatasaray taraftarı hocasından, kadrosundan mutlu. Bu ekip 16 maçtır yenilmeyen Antalyaspor’u deplasmanda yeniyorsa, birinci yarıda haksız biçimde 10 kişi kalmasına karşın Gaziantep maçını kazanıyorsa, gol yemeyen ligin güzel kadrolarından Konyaspor ’u 2-1’lik skorla geçiyorsa demek ki bunun gerisi gelecek.

Galatasaray son üç maçın ikisini geriye düşmesine karşın kazandı. tıpkı vakitte oyuncuların fizikî performansları daha istenen düzeyde değil. Natürel ki tribünlere gelen 50 bin taraftar daha gollü maçlar izlemek istiyor. Okan Buruk, kadro ortasındaki meseleleri, lige verilen ulusal orta ve Adana Demirspor maçından daha sonra ‘bay’ geçecekleri haftada eminim çözecek.

Bana göre üç büyük sorun var… Birincisi; sol bek Van Aanholt, Konya maçında on metre önünde rakip futbolcu bulunuyor. Grubu topu bu futbolcuya şişiriyor. Hollandalı bir adım öne gitmiyor, rakibi müdahale etmeden kendisi çıkıp topu alsa atağı başlatacak. Van Aanholt bunu yapmıyor, ataklara az çıkıyor. Okan Buruk kulübede kendisini paralıyor lakin o bildiğini okuyor. Son maçta da yerini son kısımlarda Dubois’e bıraktı, bu futbolcunun katkısıyla da Cim-Bom galibiyet golünü attı. Burada sorun var.

İkinci sorun; Kerem uygun bir oyuncu, boş alan bulduğunda tesirli oluyor. Lakin rakipler bu boş alanı az bırakıyor. Kerem de etkisizleşiyor. Grup oyuncusu olmaktan çıkıyor ve katkısı azalıyor. Tahminen de rekabet edeceği bir isim olmadığı için bunun rahatlığını yaşıyor. Yunus, Türkiye’nin en yetenekli futbolcularından biri ancak oyun ortasında devamlılığı yok. Yunus’un da baskısını ve presini artırması lazım. Rakip atağa çıktığında savunmaya gelerek daha epey yardım etmeli.

Icardi fazlaca büyük bir isim. Arjantinli golcüye sağdan, soldan kesinlikle ortalar gelmesi gerekir. Gelmediği surece tam kapasitesine ulaşamaz gol yollarında. Yunus ve Kerem’den maalesef o ortalar gelmiyor. Gelse bile maçın tamamında ya bir kez ya iki defa… Bu da Galatasaray’ın gol yollarında daha tesirli olmasını engelliyor.

Okan Buruk, Berkan ve Kazımcan’ı kesinlikle devreye sokmalı. En başta Kerem’in ve Yunus’un rekabet edeceği futbolcuları sahneye çıkarmalı. Bu meseleler önümüzdeki süreçte çözülürse, Mata’nın da iştirakiyle Galatasaray’ın gol yollarındaki tüm sorunu biter, futbolu daha fazlaca keyif verir.