Son dakika Galatasaray haberi! Lider Burak Elmas seçim tarihini deklare etti! Fatih Terim sözleri!

semaver

Global Mod
Global Mod
Galatasaray ‘da bugün yapılması planlanan fakat kulüp üyesi Fırat Develioğlu’nun İstinaf Mahkemesi’ne önlemin devamı tarafındaki başvurusu daha sonrasında karar bu istikamette çıktı. Sarı kırmızılı ekipteki seçime önlem sonucu konuldu ve seçim iptal edildi. Bu süreç daha sonrasında Burak Elmas, seçimin gerçekleşeceğini lakin idareyle görüşerek seçim tarihiyle ilgili sonucun gelecek hafta verilmesi gerektiğini söylemişti.

Ayrıyeten bugün divan heyeti toplantısı gerçekleşti ve lider Burak Elmas, bu divan heyeti toplantısını gerçek bulmadığı için toplantıya katılmadı. Yaşanan gelişmeler daha sonrasında Divan Heyeti’nde lider Burak Elmas’a reaksiyonlar vardı. Galatasaray Lideri, yaşanan bu son gelişmelerle ilgili bir basın toplantısı düzenliyor.

İşte Burak Elmas’ın açıklamaları:

Maalesef dün yaptığım basın toplantısının üzerine bugün de bir basın toplantısı yapma zaruretim oldu. Dün anlatmak istediğim şeylerle tam karşıtı bir algı yaratılmaya çalışıldı.

26 Mart’ta Olağan Genel Şurası’nda ben ve arkadaşlarım, geçmişte yapılanların dışında, Galatasaray’ın önünü açmak ve seçim için elimizden gelen her şeyi yaptık. Bunu anlamayanlara yeniden söylüyorum. Bu seçim olacak. Birtakım davalar oldu. Bütün bu süreçti bir sefer dahi bu seçim olmayacak diye bir şey ağzımızdan çıkmadığı üzere her seferinde bu seçimin yapılacağını söylemiş olduk.

Davalarda da şahitli masalarda tüm hukuksal teşebbüslerde her insanın bilgisi dahilinde hareket ettik. Dün sabah, ilan etmiş olduğumuz ve bugün yapılması gereken seçimin iptaline dair mahkeme sonucu ulaştı. Bu karardan daha sonra adaylarımızı ve divan liderimizi davet ettik ve bir istişare yaptık. Onlar bize 21-28 Mayıs tarihini istediklerini söylemiş olduler. En geç salı gününe kadar bu karar alınabilir. Yalnızca şunu söylemiş oldum, bu da idare kurulumumuzun yeni öğrendiği bir bilgi olduğu için müsaade istedik.

Tüm idare konseyimizin sonucu ile imza toplayarak bu önlem sonucunın kalmasını istedik. Önlem sonucunın reddedildi.

İŞTE SEÇİM TARİHİ

Lisemizin müsaitliği, gerekli müsaadelerin alınması üzere biroldukca ayrıntı var. Biz de idare olarak istişare etmek istedik. Burada 2 tarih var. 21-28 Mayıs ve oburu 4-11 Haziran tarihleri. Bu hususta karar vermemiz gerekiyordu. Biz 4-11 Haziran tarihinde seçim olacak biçimde karar alacağız ve bunu pazartesi günü açıklayacağız.

Yapılan divan heyeti toplantısında toplantı ile ilgili telaşlarımız gerçekleşti. Bu görüşmede yangın yapmak isteyen, geçmişte yaptıkları hareketleri unutarak hiç bir şey yokmuş üzere, rastgele bir yüz kızarması olmadan çıkıp Galatasaray Lideri’ne hakaret eden disiplinlik 4-5 belge konuşma oldu.

Çıkışta divan konseyi liderini arayarak Galatasaray Lideri’ne yönelik hakaretlerle ilgili rastgele bir müdahalede bulunmamasıyla ilgili kendisine teessüfte bulunduğumu söylemiş oldum. şahsi iktidar hırslarınız olabilir. Yaptığınız konuşmaların bedelini gelecekte Galatasaray’a olacaklarını düşünerek hareket etmelisiniz.

Mahkemeden aldığı kararla orada oturmayı tercih etmiş, divan konseyi lideri olduğu devirde çıkıp bunu yapmayın dememiş arkadaşlarımız çıkıp konuşma yapıp bir de palavra söylemiş olduler. 5-6 yönetici arkadaşımızın hazır bulunduğu 26 Mart tarihinde yapılan bütçe oylamasında hiç bir idareden kimsenin olmadığını argüman ettiler. nazaranvimiz mühletince Galatasaray’ın ayrışmaması ve ziyan görmemesi ismine büyük tevazu ile davranmaya itina gösterdim. Ama gördüğüm kadarıyla bunun zafiyet olarak algılayan beşerler olmuş. Kendi lideri konuşurken ayağa kalkmayan, kendi lideri Galatasaray üyeleri tarafınca eleştirilirken, masada oturup alkışlayan bana Galatasaraylılık öğretmesin. Galatasaraylılık geçmişini bilmeyen kimse bana Galatasaraylılık öğretmeye kalkmasın. Galatasaray liderini tanımadığını söyleyenler bana gelip Galatasaraylılık öğretmeye kalkmasın. Eski liderlerimiz da konuşsun. Herkes çıksın.

“FATİH TERİM DE ÇIKSIN, KONUŞSUN”

Bir çağrım da Galatasaray siyasetinde kendi iradesi olmasa da kullanılmaya çalışılan sayın Fatih Terim’edir, o da çıksın konuşsun. Bütün herkes çıksın, konuşsun herkes. Ne söylüyorsa söylesin.

Bütün Galatasaray Spor Kulübü üyeleri, Galatasaray TV’ye çıkarak istediklerini de anlatabilirler.

Bu seçimi erteletmek istesem idari ibrasızlık için başvururdum. Yargıtay sonucu da var aslına bakarsan, süratli da çıkar. daha sonrasında da bu seçime girmeye de hak kazanırdım. Bu seçimi Temmuz ya da Ağustos ayında da yapardık fakat onu da yapmadık. Bir gün evvel seçimin önlem sonucunı almak da mecnunluk olurdu. Başkanlığa aday değilim.

Galatasaray’da benim açımdan, üslup, davranış ve konuşma açısından yara açacak. Bu toplantıya katılmadığım için hayli memnunum.

İstifa gereksiz bir yol. Keşke yaptığı tüzüğü düzgün yapsaydı, bu biçimde yollara Galatasaray topluluğu takılmasaydı.

Fatih Altaylı epeyce yakınım ve sevdiğim birisi fakat sonuçta gazeteci. Tez edildiğini söylemiş olduği 3 unsur var. Tamamı palavra. Daha satın alınmamış bir arazinin ihalesi çıkacak, ihaleyi kime verecek. Kurumsallaşmanın gereği olarak tüm ihaleleri, tüm satın almamaları muhakkak prosedürlerle ve şeffaf yaptık. Galatasaray’da birine kelam vermek üzere bir şey yok. Nasıl bir kelam onu da bilmiyorum. Elinde bilgi, evrak olan var ise gelsin bir arada mahkemeye başvuralım. Bunun ziyanını Galatasaray çekerken, bu tezleri ortaya atanlar hayatlarına devam ediyorlar.

Galatasaray’ın bir fikir gayreti vermesi lazım. Galatasaray’ı birleştirmek ismine bir arada çalışarak içtenlikle ümit etmiştim. Gördüm ki başardığımız tek şey, Galatasaray içerisinde tersliği birleştirmek oldu. Birbiriyle tıpkı masada yemek yemeyen üyelerimiz bir ortaya geldiler. Gönül isterdi ki Galatasaray’da yapılması gereken mevzuda bir ortaya gelsinler. Birleşme iradesi Galatasaray’da biroldukça kesimde yok. Galatasaray’da tek şey var, iktidar olma iradesi.

Önümüzde epey büyük tehlikeler var. Bunları ne kadar söylesek algılanmadı.

Galatasaray’da acil ne yapılması gerekiyorsa, bunları biz yaparız, kararsız bırakmayız. Uzun vadeli kararları bizim almamız mümkün değil.