Son dakika Fenerbahçe haberi! Sarı lacivertlilerde büyük sürpriz! Maurico Lemos hayran bıraktı

semaver

Global Mod
Global Mod
Fenerbahçe ’de Jorge Jesus idaresinde kurulan takımda herkesi şaşırtan isim Mauricio Lemos oldu. Geçen dönem Belçika’nın Beerschot grubunda kiralık oynayan, bu yıl ise direkt olarak gönderilmesi beklenen Uruguaylı stoper tam aksisi bir biçimde Jesus’tan formayı kaptı, birinci 11’e yazılmaya başlandı.

Bu durum önemli bir sürpriz olarak öne çıktı. Lakin Jorge Jesus için sürpriz olmadı. Dönem başında hazırlık maçlarında ve Şampiyonlar Ligi’ndeki Dinamo Kiev eşleşmesinde Lemos’u kullanmayan Portekizli hoca, oyuncusuyla birebir görüşme yaptı.

Lemos’a elinden geleni yapmasını ve bahtının aslında kendi ellerinde olacağını söz eden Jesus’un 26 yaşındaki stoperi yakından izlemeye koyulduğu kaydedildi. birinci vakit içinderda Lemos’un bilhassa dönem başından itibaren idmanlardaki gayreti, hırsı, çabası ve ağır isteği deneyimli çalıştırıcıdan tam not aldı.

ondan sonrasında Uruguaylı savunmacının ayaklarının düzgün, hava toplarına da hakim olduğunu goren Jesus, bu mevzuda öğrencisiyle yakından ilgilendi. Lemos’un hem yerden paslarda tıpkı vakitte uzun toplarda olumlu işaretler vermesi teknik heyetin gözünden kaçmadı. Jesus’un oyun planında da stoperlerin uzun çapraz toplar atması ve geriden oyun kurabilmesi son derece değerli bir ayrıntı. Lemos’un bu özelliği de göz gerisi edilmedi.

Şimdiden 4 resmi maçta 328 dakika alanda kalan Lemos, oynadıkça özgüven kazanmaya da başladı. Öte yandan Uruguaylı futbolcuyla birebir lisanı konuşabilmesi de Jesus için kıymetli oldu. Jesus, ortaya tercüman koymadan oyuncusuyla irtibata geçebildiği için istediklerini daha net aktarabiliyor.

Stoper rotasyonunda da en az 5 futbolcu isteyen Jorge Jesus, şu anda Lemos’u kullanmayı düşünüyor. Caulker ve Tisserand direkt gönderilirken, Lemos’la devam ediliyor.

‘Hocam bana güveniyor’

Lemos, Uruguay’da Radio 890’a yaptığı açıklamalarda Jorge Jesus’u anlattı. Lemos, oyuncu profilinin Jesus’a uyduğunu lisana getirip, “Benim özelliklerime uyan bir teknik yöneticiyle düzgün bir dönem öncesi kampı geçirdim. Artık arka geriye maç oynama fırsatı buluyorum. Avrupa maçları da dahil bu dönem fazlaca maçımız var. Bu yüzden âlâ çalışıyorum” dedi.

Jesus’la çalışmaya devam etmek istediğini belirten 26 yaşındaki futbolcu, “Benimle her konuştuğunda bana güvendiğini söylüyor. Bir hocadan bunu duymak hoş. Ben İstanbul’da epeyce memnunum. Burada taraftarlar kusursuz. Kontratım şu an devam ediyor. Son karar elbette hocamızın olacak. Benim gayem buradak kalmak” diye konuştu.

Stoper transferi yazgısını çizebilir

Sarı-lacivertliler transfer periyodu bitmeden stopere bir destek planlıyor. Bilhassa 2 Eylül’de UEFA’ya verilecek Avrupa Ligi takımı kıymetli görülüyor. Her ne kadar Türkiye’de transfer periyodu 8 Eylül’de bitse de Fenerbahçe, Avrupa Ligi için 2 Eylül’ü kıstas alıyor. Şayet stopere bir transfer yapılırsa Lemos’la ilgili sonucu Jorge Jesus verecek. Şu ana kadar olumlu tarafta seyreden Lemos’un bahtı transfere bağlı olacak.